rindunya

ZULHILMI TEMPOYAK | 13.12.11 | 44 Comments
Bismillahirahmanirahim.

apa khabar semua. harap-harap sehat la ye.  saja la nk tunjuk caring sket. mana la tau kot-kot tahun depan dapat award ke. hihihi...

mesti ramai nak mencarut kat aku kan. sebab aku tak jawab lagi segmen meh mentempoyakkan zulhilmi tu. InsyaAllah aku akan jawab hari jumaat ni. kot. kot la ye. sebab tak pasti nak tulis tu. aku tak sebok pon. tapi malas. malas nak update pastu kena pilih gambar-gambar nostalgia aku taim kurus dulu. 
update kali ni pasal. rindunya saya dekat zaman sekolah.wah.. bunyi macam gedik pon ad gak kan. memang kena cari gambar nostalgia la kan. tapi harap maap. gambar kiut xdak. n tu la hakikatnya. apa yang saya maksudkan masa saya skolah rendah ye.

antara benda yang aku rindu la. hmmmm....
1.  nak amek hadiah mesti pakai lipstik. 
masa nak amek hadiah kan. mesti ada lipstik. bajet masok gambar tu bibir merah la kan. dah beso ni pakai je lipstik memang konpem la mak aku tak ngaku anak. 
2.  tak malu main benda pelik-pelik
dulu masa aku kecik. aku suka meniti ataupun bahasa skemanya mengimbangkan diri kat palang besi. disebabkan badan pon berat ala-ala berat ideal taim tu. jadi takde la kesah sangat. tapi sekarang ni. klu buat tu. jatuh tengah-tengah celah kangkang ni memang tak berzuriat la aku.
3.  perangai mencarut yang suci
dulu kalau mencarut pon. bodo n gila ja bunyi yang teruk. tapi dah beso ni. F la cibai la. kemaluan ni la. kemaluan tu la. kotor dah otak aku yang dulunya suci ni.
4.  tak segan nak mencuba
dulu selalu main kat lombong n sungai belakang rumah. sampai berenang-renang la cari ikan. biawak ada ke buaya ada ke memang tak penah kesah. bila beso ni rasa pelik lak. camna la aku bleh berenang kat air sungai yang hitam tah ada apa tah dalam tu.

5.  tak gatai pegang tangan pompan 
dulu pegang je rasa tak bersalah. sebab perasaan pon xdak sangat. pompan yang dipegang pon kata. ala. budak-budak. tp sekarang klu pegang. memang penampor la makannya.
6.  ikot cakap parent
kecik dulu. mak suruh kemas rumah. kemas. suruh g kedai. pegi. suruh siram pokok. siram. tapi sekarang. ayat yang konpem kluar. "sat laaaa....." hingga la 5 ke 6 jam kemudian baru teringat yang "sat laaaa....." tu.
aku la lelaki macho kat tengah n bawah ni.
banyak tu je la. aku malas nak sedeh-sedeh ingat kenangan dulu. kena rotan la apa la. aku yakin. mesti zaman dulu korang semua pon macam aku. mesti cakap macam ni.
bila la nak habes blaja ni. dah keje kan best.
pastu sekarang korang mesti cakap macam ni.
rindunya zaman sekolah dulu... ;')
anda semua mesti ad benda yang rindu jugak kan. dah-dah la nages teringat nostalgia tu. buruk sangat eh muka yang memang buruk tu.

rindunya yang ikhlas

zulhilmi tempoyak

kisah Manchester United tersingkir di Champions League

ZULHILMI TEMPOYAK | 8.12.11 | 35 Comments
Bismillahirahmanirahim.




apo nak di kato.

padan muko.

welcome tu europo
jangan marah yo.



thanks Manchester United sebab bagi idea untuk update blog. 




4 MU fans. aku tumpang simpati. hahahahaha...






nukilan sedih la sangat


zulhilmi tempoyak



Al-Fatihah

ZULHILMI TEMPOYAK | 3.12.11 | 29 Comments
Bismillahirahmanirahim.


Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati. Kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cobaan (yang sebenar-benarnya). Dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalika.  (Surah Al Anbiyaa : Ayat 35)

Allahyarham Rara Zikry. Sebelum itu, Saya ingin curi masa anda 3 minit untuk sedekah Al-Fatihah kepada Allahyarham Rara Zikry dan juga kepada saudara-saudara seIslam kita yang telah kembali bertemu Allah. Semoga Allahyarham ditempatkan bersama orang yang beriman.







sila baca semula blog ni selepas 3 minit ye. :)







Zarith Nadhira Binti Mohamad Zikri (Rara Zikry) mungkin ada yang mengenali dan ada yang tidak. dan mungkin ramai yang tertanya-tanya sekarang ini siapa? bagaimana? dimana? adakah? apakah? bilakah? biar video ini menterjemahkan segalanya.



Wahai kiranya kematian itulah yang menyelesaikan segala sesuatu. (Surah Al Haaqqah ayat 27)
Apa yang ingin saya ingin dikongsi disini ialah inilah yang dikatakan Allah dalam surah Yassin ayat 82.
sesungguhnya keadaan-Nya apabila Dia mengkehendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya "Jadilah! maka terjadilah ia".
Semoga keluarga Allahyarham tabah dan sentiasa mendoakan. Sesungguhkan Allah lebih menyayangi Allahyarham. yang penting doakan dan sentiasa sedekah Al-Fatihah untuk Allahyarham. :')




Sumber Kajian :










btw. maaplah saya tak reti nak buang lagu ni macam mana. mungkin mengganggu mood. sebab kawan saya yang tolongkan buatkan blog ni. hihihi... somebody pls help...

perkongsian ikhlas.

zulhilmitempoyak

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger