meh menTEMPOYAKkan zulhilmi

ZULHILMI TEMPOYAK | 26.9.11 | 54 Comments

Bismillahirahmairahim.

seminggu ni aku keje tido je. makin kuat tido rasanya. badan pon makin naek. patut la ramai awek lari. nak senaman malas. nak joging pon malas. sampai nak kentut kat blog kawan-kawan ni pon kadang-kadang malas. nak tau tak orang kata ni penyakit apa. ni la namanya penyakit malas. dari seorang pemalas. fuhhh...korang yang baca pon mesti dah malas kan. sebab asyik dengar n baca ayat malas je. memang konpem malas la macam pemalas ni.

sebab aku malas. dan malas nak pikir nak cari idea untuk update blog. aku nak mohon jasa baek korang. tanya aku. haa. jadi aku buat banner ni. 
tak payah kutuk. aku tau memang tak cantik pon banner ni. hahaha...
Dua saat je aku buat banner ni.
baek la. untuk post ni. ataupun orang selalu panggil segmen la. untuk segmen ini korang boleh tanya apa pon. ataupun korang bleh request untuk aku buat vblog selain blog ni la. kalau korang just komen tanpa soalan. maybe aku cuma boleh buat post pasal blog korang la. aku kutuk ke aku puji ke. tengok jugak la. mulut aku lezer la jugak. hihihi...

dalam ni. korang boleh komen macam ni. contoh ye :
zulhilmi yang kiut. tolong buat tutorial pasal shawl bleh..?? love u. 
hahaha....walaupon konpem-konpem tak kan ada orang tulis love u kat aku. korang jugak boleh tanya pasal latar belakang aku, kehenseman aku, kecomelan aku, sejarah aku, sekolah-sekolah aku, mak-mak metua aku, awek-awek aku, politic opinion, perbincangan agama. InsyaAllah aku akan ceritakan yang benar la. hihihi...

korang jugak mungkin tiba-tiba nak tengok aku buat vblog kan. boleh je. tapi make sure bagi tajuk la. sebab aku ni pelakon. korang director. hihi..

blog ni mungkin akan di update mengikut permintaan la. kalau yang susah-susah punya task memang lambat sket la updatenya. 

pendek kata. komen je apa yang korang nak tengok zulhilmi tempoyak buat. dengan beraninya saya menyahut cabaran ini.
pls do like this page for my future photography
perhatian ye. semua soalan boleh ditanya kecuali : apakah berat badan zulhilmi. sebab menaikkan diri dan badan atas penimbang adalah bencana.

Sekian.

opsss....btw hanya permintaan dalam post ni ja akan dilayan ye. sebab senang sket nak tengok. hihihi...

malas tulis dari

zulhilmi tempoyak

mahu mempergunakan khidmat kami

ZULHILMI TEMPOYAK | 21.9.11 | 35 Comments


Bismillahirahmanirahim.

nak buat new post pon rasa segan ni. ni semua sebab korang dok puji aku kiut la ni. sekarang ni pon masih blushing. makin gebu je pipi ni rasa. erkkk... jangan riso ye wahai awek-awek ku fatin lyana, fasha sanda, cik gempal, cik pelam, cik pink sekalian. "baby" janji ni tak curang.

sebelum tu terima kaseh kepada blogger yang komen ek. kalau nak borang untuk meminang aku tu gitau la. nanti aku emelkan. hihihi... n InsyaAllah kalau tak sebok memang aku wajibkan diri aku melepaskan kentut kat blog korang.
penat aku peram kentut tu tau.
terima kaseh jugak kepada pakar-pakar kentut yang tak puas hati sebab aku kentut kat blog dorang. n follower yang baek hati sebab sudi follow blog yang hanya ada seorang lelaki yang kiut ni je.
kitew sukew taw
kali ni update nak biar gambar bercerita. wah... gambar aku ni memang mulut macam makcik peah sket. saja la nak promote bisnes sket. kami jugak menerima permintaan kahwin. sampaikan diri kami kawen nanti pon kami akan amek untuk kami sendiri. macam bongkak je ayat kan.














kredit jugak untuk dua orang fotoshooter kami murtada dan dinifitri. n kepada awek-awek yang minat ataupon jejaka yang minat. tak kira la apa event pon. bleh kontek directly kepada saya ye. kot la ada majlis kawen 1 lagi ke, majlis bufday ke walaupon dah tua bangka ni, kenduri khatan ke. tapi tetap menerima. tapi harga lain sket la. hihihi...


tengok balik gambar ni macam tinggi je ble masok blog ni. aku tak reti nak edit html tu macam mana. huhu


ikhlas dari hati seronok

zulhilmi tempoyak.

aku pon nak balik U jugak

ZULHILMI TEMPOYAK | 16.9.11 | 75 Comments

Bismillahirahmahirahim.

seminggu jugak aku tak hap det blog aku ni. bau macam-macam dah blog ni. kentut orang-orang yang tak puas hati kat aku sebab aku kentut kat blog dorang. tapi aku rasa la kan ramai lagi yang tak puas hati sebab aku kiut dari dorang. 
bapak prasan gila. 
hari ahad lepas. aku masok balik hostel. nak jadi pelajar balik. rasa di hati memang la malas. besa la nak meninggalkan awek-awek sape tak rasa sayu-sayu je nak masok balik kan. hmmmm... di sini baby a.k.a zulhilmi yang kiut. nak mintak maap ye fatin lyana, fasha sanda, nurain syuhada, mira, cik gempal, cik epal, cik pelam, cik busuk, n many more aweks ku. baby terpaksa menyambung pengajian ni. pergh.... lepas ni memang orang jumpak aku bagi kaki ja kan.
lepas chek-in hostel ngan loading barang yang aku bawak satu helicopter tu. aku pon teros la berlalu nak puaskan hati aku. pegi jumpak member-member yang baru sampai. p peluk cium bagai. bau masam pon terpaksa la tahan je. kang tego kang aku kena bahan balik. padahal aku pon bau masam kan.
ni sebab tak kemas lagi ye.
bilik aku tu. aku biar kan tak kemas. sebab barang dalam stor tak amek lagi. kalau amek kang kena kemas. jadi buat keja dua kali lak kan.
blom kemas macam ni la.
petang tu sket dalam pkol 4 kot. aku ngan kawan aku p la bershopping. niat aku mula nak p mydin. member aku tu namanya murtada n firdaus. sapa nak kenal aku dah link kan nama dengan fb dorang. okey. teroskan cerita.tapi sampai depan pondok pak guard je jadi konpius nk pegi tesco ka mydin. aku kata mydin mula-mula. tapi terpikir macam tesco banyak pilihan lak. tros ajak member aku si tada a.k.a drebar aku tu p tesco. dya ingat2 lupa jalan. tapi aku tak tau jalan n buat-buat tau jalan. 


last-last tah macam mana tah termasok highway pastu silap jalan. aku la buat-buat tau jalan. kata tesco tepi highway bangi ni. disebabkan tu tros kami tukar haluan ke mydin. dalam hati murtada tu aku tau. mesti dok mencarut-carut kat aku. aku buat-buat muka pro ja. 


sampai ja kat mydin kajang. tros pusing-pusing tengok apa yang patut. tengok barang kejap macam mahal. kejap macam murah. aku pon bli pewangi bilik je. n cari cadar. tapi xda yang bekenan di hati lak.  mmber aku ad la bli sket. 


disebabkan misi mencari cadar tak jumpak lagi.


next kami p giant lak. sebab aku ngan tada tak jumpak cadar lagi. daus nak bli bantal. sama macam aku jugak. pusing punya pusing. jumpak la cadar ngan bantal. 


niat utama nak beli cadar ngan bantal. ni la hasilnya. malu aku kalau orang masok bilik aku. muka gangster tapi katil. hmmm... korang tengok la sendiri. 
ni suma sebab plastik cadar tu letak gambar len.
macam ni la kat plastik tu
mohon untuk tidak share ye. rahsia blogger-blogger ja ni.
ni la hasil tilam aku. wuaaa...
tapi kan. awat aku rasa macam entry aku kali ni tak best ek. 




cerita kurang best dari


Zulhilmi tempoyak

sedap beromen nye pon

ZULHILMI TEMPOYAK | 9.9.11 | 66 Comments

Bismillahirahmanirahim.

tahukah anda. harap-harap xde la orang nak mengamok kat aku sebab tajok ni 18 sx lg ye. tapi jangan riso. aku dah tapis-tapis dah. tima kaseh kepada semua yang dah komen post lepas. tima kaseh sangat. 
tak mungkin gambar aku.
saya zulhilmi yg kiut serta awek-awek sy iaitu fatin lyana, nurain syuhada, cik sengkuang, cik epal, pasha sanda, norul danish, liyana jasmi, adura, pergh... tiba-tiba rasa ramai ni.  mengucapkan terima kaseh sbb anda masih besama blog ni. <3  opss... tercurang sudah.


aku tak pandai lukis. jadi baca ni jadi la ye.

sebelum seronok.

laki gelojoh berkata
ala. u. pelisss. sekali ni je i mintak dari u. lepas ni i tak mintak ape dah. pelisss.
gadis ala-ala ayu pon kata
ok. tapi. jangan ganas sangat. sakit. n pastikan safety first  tu u pakai.


semasa seronok

laki gelojoh berkata
sayang. u taknak try lagi ke tengok kesetiaan i. kekuatan sebenar i.
gadis yang ala-ala ayu berkata.
i dah lama tunggu u ajak i sayang. tp ingat. tak mo tembak dalam tau. love u baby


selepas seronok

laki gelojoh yang dah kendur berkata
weh. aku rasa bukan aku la bapak anak dalam perot ko tu. ingat aku tak tau ko pon bukan romen ngan aku sorang.
gadis yang ala-ala ayu sambil muka macam doremon berkata
ehh. dulu. masa u ramas. u gigit. u picit. u tusuk. u cakap u nak jaga i sampai i bekedut. skrg u nk baby ni bleh becakap baru u nak ngaku.
gambar pa ni ye. macam menarik je.
macam tu la dunia kita kan. yang baek hati tu ramai. smpai badan dorang pon sanggup bagi. bagi kat aku pon aku nak.  ehem... cuba la badan tu g buat bisnes ke. yela bisnes tanam-tanam kan ad pengunaan badan gak. hihih.. yellow btol.


sekarang dah kembung perot baru la nk tweet cari dokter. baru la nak wall to wall kat facebook tnya camna nk gugurkan janin.baru la kau nak YM pakar-pakar motivasi. baru la ko nak skype dengan operawifree tu.

kenapalah awek-awek yang cantik n ala-ala ayu ni pilih laki macam tu. aku a.k.a zulhilmi yang kiut ni tak nak lak dorang pilih jadikan pakwe ke suami ke. at least jadikan pembantu rumah pon jadi la.

ingat aku jeles sebab tak dapat ka. erk...rasa nya jeles sket je kot. seket je ye. ala. bukan apa barang aku untuk bini aku ye. erk... jangan berpikiran kuning. maksud aku barang peribadi macam keta ke. rumah ke. camtu la.
apa pon korang pikir la sendiri maksudnya ye. dah besa panjang semua nya.
sekarang ni aku dok pikir nak siapkan borang kot-kot esok ad blogger yang request nak jadi awek n tros bini aku. hahahaha....



tomahan ikhlas

zulhilmi tempoyak.



raya cuti jadi tak da post

ZULHILMI TEMPOYAK | 6.9.11 | 76 Comments

Bismillahirahmanirahim.


Raya oh raya

Bangun-bangun pagi je rini. Teros update blog. Yela. fasha sanda, liyana jasmi, lisa surihana, fatin liyana, aminah, rapeah, adira, cik epal, cik pelam, cik masam, cik kembang, ramai la aweks. Semua msg aku marah-marah. Semua rindu nak dengar aku menipu. Ni yang malas ni kalau dah kiut sangat aku ni.

Sebenarnya aku saja tak nak update. Sebab nak bagi bakal mak-mak metua aku rindu nak tengok aku berbaju melayu dan bersinglet raya. Walaupun padahalnye dan sebenarnya aku punya bb ni masalah kalau bukak blog. Hanya bleh bukak taim malam. Ni ngadu kat korang la ni. !@#$%^ punya bb.
raya hari pertama kat kg ayah
Alhamdulillah kan. Kita semua dah selesai puasa sebulan. Dah selesai solat sunat Aidilfitri. Dah selesai bermaaf-maafan. So. Tak reti-reti ke nak mintak maap kat aku ni. Pada yang dah keje. Jangan lupa bagi emel. Nanti aku emelkan no bank aku untuk duet raya taun ni.

raya kedua kat kampung mak
Kehadapan semua pembaca blog zulhilmi tempoyak ini. Saya Mohamad Zulhilmi yang kiut memohon maap jika ada salah dan silap sepanjang komen saya atau sepanjang post-post saya di blog ini. Walaupun tak da la banyak mana post tu.

Rasa macam aku tak da buat salah je. Hihi....

Terima kaseh gak kepada dua rakan blog iaitu dhiera dan cik shaz sebab sudi mengorat zulhilmi yang kiut ni dengan menghantar kad raya. Thanks a lot.

sekarang aku ngah memikirkan camna nk kuruskan badan lak lepasa tanda rasa besalahnya menaek kan berat badan empat kilo sepanjang raya ni.


haaa.. kepada awek-awek. ni parent metua korang ada mengucapkan 

"selamat hari hari di hari raya. jemput la datang pinang ke rumah."


Ikhlas sayang dari zulhilmi yang sememangnya kiut
Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger