rindunya

ZULHILMI TEMPOYAK | 13.12.11 | 44 Comments
Bismillahirahmanirahim.

apa khabar semua. harap-harap sehat la ye.  saja la nk tunjuk caring sket. mana la tau kot-kot tahun depan dapat award ke. hihihi...

mesti ramai nak mencarut kat aku kan. sebab aku tak jawab lagi segmen meh mentempoyakkan zulhilmi tu. InsyaAllah aku akan jawab hari jumaat ni. kot. kot la ye. sebab tak pasti nak tulis tu. aku tak sebok pon. tapi malas. malas nak update pastu kena pilih gambar-gambar nostalgia aku taim kurus dulu. 
update kali ni pasal. rindunya saya dekat zaman sekolah.wah.. bunyi macam gedik pon ad gak kan. memang kena cari gambar nostalgia la kan. tapi harap maap. gambar kiut xdak. n tu la hakikatnya. apa yang saya maksudkan masa saya skolah rendah ye.

antara benda yang aku rindu la. hmmmm....
1.  nak amek hadiah mesti pakai lipstik. 
masa nak amek hadiah kan. mesti ada lipstik. bajet masok gambar tu bibir merah la kan. dah beso ni pakai je lipstik memang konpem la mak aku tak ngaku anak. 
2.  tak malu main benda pelik-pelik
dulu masa aku kecik. aku suka meniti ataupun bahasa skemanya mengimbangkan diri kat palang besi. disebabkan badan pon berat ala-ala berat ideal taim tu. jadi takde la kesah sangat. tapi sekarang ni. klu buat tu. jatuh tengah-tengah celah kangkang ni memang tak berzuriat la aku.
3.  perangai mencarut yang suci
dulu kalau mencarut pon. bodo n gila ja bunyi yang teruk. tapi dah beso ni. F la cibai la. kemaluan ni la. kemaluan tu la. kotor dah otak aku yang dulunya suci ni.
4.  tak segan nak mencuba
dulu selalu main kat lombong n sungai belakang rumah. sampai berenang-renang la cari ikan. biawak ada ke buaya ada ke memang tak penah kesah. bila beso ni rasa pelik lak. camna la aku bleh berenang kat air sungai yang hitam tah ada apa tah dalam tu.

5.  tak gatai pegang tangan pompan 
dulu pegang je rasa tak bersalah. sebab perasaan pon xdak sangat. pompan yang dipegang pon kata. ala. budak-budak. tp sekarang klu pegang. memang penampor la makannya.
6.  ikot cakap parent
kecik dulu. mak suruh kemas rumah. kemas. suruh g kedai. pegi. suruh siram pokok. siram. tapi sekarang. ayat yang konpem kluar. "sat laaaa....." hingga la 5 ke 6 jam kemudian baru teringat yang "sat laaaa....." tu.
aku la lelaki macho kat tengah n bawah ni.
banyak tu je la. aku malas nak sedeh-sedeh ingat kenangan dulu. kena rotan la apa la. aku yakin. mesti zaman dulu korang semua pon macam aku. mesti cakap macam ni.
bila la nak habes blaja ni. dah keje kan best.
pastu sekarang korang mesti cakap macam ni.
rindunya zaman sekolah dulu... ;')
anda semua mesti ad benda yang rindu jugak kan. dah-dah la nages teringat nostalgia tu. buruk sangat eh muka yang memang buruk tu.

rindunya yang ikhlas

zulhilmi tempoyak

44 comments:

  1. zaman blaja hidup takde masalah sgt
    cuma fikir pasal keje sekolah je

    ReplyDelete
  2. zaman hingusan..semuanya indah2 jer..xperlu nak fikir byk benda...

    ReplyDelete
  3. gila tak rindu????hahaha
    rindu gilaaa kot

    ReplyDelete
  4. haha comey betul lah! :D ya ya mmg rindu nostalgia lama..

    ReplyDelete
  5. hui.. punya la banyak nama, apesal la name tepoyak gak yg ko pilih haa? masuk air ke?
    Membe aku nama sulhilmi pon masuk air gak org nye..
    hahaha

    ReplyDelete
  6. jom bace entry yang ade 4 entries in 1,, kalau berminat join keempat-empat,, sumer menarik. muja folow :D

    http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/3-entries-paling-penting-for-year-2011.html

    ReplyDelete
  7. a'ah..standard la tu kan..

    tapi,time aku kecik dulu,tak penah amek hadiah pakai lipstik..hahhaha..gila cun kecik2 pakai lipstik.. :)

    ReplyDelete
  8. tang pkai lipstick yg aku xthn tu hahaha aku sndri x tfkir haha

    ko nye entry buat aku rindu gilos ms lampau weh

    ReplyDelete
  9. mmg rindu la nostalgia kanak-kanak kan :) alangkah indahnya dunia, klu kita semua tak mmbesar :p

    ReplyDelete
  10. zaman nostalgia harus dirindu~ ;)

    ReplyDelete
  11. dlm byk2 zmn..zmn kanak2 pling best..cmpur gaul ngan bdk laki pown xkne sound..ya la..kanak2 kan..la ni..baru bckp owg dh pkior len!bosan!!sonok zaman skol..nasbi msih blaja..nak manfaatkan masa ni dgn sbaeknya ;) nice entry~

    ReplyDelete
  12. sedihhh.
    rindu nak jadi kecik balik.
    :(

    ReplyDelete
  13. even baru 2tahun mninggalkan zmn persekolahan, dah terasa rindu nak sekolah balik . huwarghhhhhh . rindu sekolah :(

    ReplyDelete
  14. ermmmmmmmmm rasa ms berlalu dgn cepat, tak tau ape kenangan manis masa kecik..hihiih, tp jd kecik best tak yah byk pk kan...

    ReplyDelete
  15. paling best zaman sekolah dulu ialah takde esainmen... huahuahua :D

    ReplyDelete
  16. Tak boleh tahan laa part


    " pakai lipstik time amik hadiah "


    apalaaa tempoyak ni ! haha ;D

    ReplyDelete
  17. haha pakai liptik masa kecik. occay pestaim ni baca or tahu ada budak laki pkai liptik kikiki

    ReplyDelete
  18. Hahaha yehhhh, rndu sgt sgt kt zmn sekolah dulu. Wlaupon blom hbis sekolah lg, tp dh rindu :)


    Pkai lipstik? o.0 wooo tak disangka sangka, hihihi :>

    ReplyDelete
  19. zaman sekolah sangat best!!!

    kamu pakai lipstik? ada tak yang cakap kamu ni pondan?

    ReplyDelete
  20. encik tempoyak..nape tak bulatkan awk yg mane? nak tgk kecomelan taim berat kamu ideal gittuew.

    haha rindu kat zaman sekolah dulu.hehe :)
    men kawen-kawen dgn laki..haha over gatal kan emy! :)

    hey..bende plg pelik..si tempoyak nie kai lipstick??omaiii~ :p

    ReplyDelete
  21. betul la kata zul .. rindu time sekolah dulu ..kecik2 memnag nakal ..suke nak mengusik orang ..


    psttt zul .. ambik hadiah pakai lipstick? hihi wauuuuuu mesti cantik tertarik kaulah the bom hihihi .. mesti zul cute

    ReplyDelete
  22. dasat gak kau neh.
    mesti cilok lipstik kakak kau kan.

    ReplyDelete
  23. hmm , rase nk pergi balek time skolah rendah dulu .

    tak puas lagi . .

    ReplyDelete
  24. bestnya zaman sekolah!hee

    rs nk blk je zmn2 tu...sbb xyah pening2 dgn mslh2 skarang..heee ;p

    ReplyDelete
  25. tolong bace entry ni,, n pkey2 k,, kalau bleh join je 4 benda dalam ni k :D
    http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/3-entries-paling-penting-for-year-2011.html

    ReplyDelete
  26. pakai lipstik masa ambil hadiah tu sangat epik! tak pernah dengar. comel je. :)

    ReplyDelete
  27. Aku selalu ckp tang rindunya zaman study dulu.

    ReplyDelete
  28. rindu kat kengkawan lama masa sekolah doluw2..hum

    ReplyDelete
  29. hehe, jelas di situ keliatan anda seorang yang manja2 nakal! :D
    and right now i'm very miss my childhood moment..:')

    ReplyDelete
  30. hehhehe..suka jugak kata bila nak habis stdy neh..ngeh3..

    ReplyDelete
  31. zaman sekolah.. mmg rindu sgt....
    hmmm.....

    ReplyDelete
  32. rindu jugak zaman skolah dulu..err tapi amik gamba mmg kene pakai lipstick ke? huhu baru tau..

    ReplyDelete
  33. hikhik~ nak amik hadiah kena pakai lipstik.wow! :D

    ReplyDelete
  34. rindu zaman persekolahan ! hahaha. itu memang wajib kepada sesiapa yg sayangkan sekolah. kan kan :D

    ReplyDelete
  35. school time is the best moment ever :)

    ReplyDelete
  36. camne nk reply semua ye.

    mcm x sempat lak.
    hihihi

    ReplyDelete
  37. wohohohoh memang rindu killler kat zaman skola.lagi2 skola rendah. mmg superb la. tak ada batasan. hahahaha

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger