we Muslim are more.

ZULHILMI TEMPOYAK | 2.8.11 | 18 Comments

Bismillahirahmanirahim.

sebelum tu. macam tak kena lak lagu blog aku dengan post ni. jadi bleh la mute kan dulu ye pc r laptop anda ye. mute je. jangan la pulak p ketuk sampai nak lingkup. 


suma blog yang aku dah kentut masa jalan-jalan mesti ada pasal Ramadhan kan. aku pon lambat nak tulis pasal Ramadhan ni. tapi sebagai seorang yang kiut serta hensem. opsss... maksud aku. sebagai seorang Muslim. aku ingin mengucapkan selamat menyambut dan beribadah di bulan Ramadhan ini. semoga Ramadhan kali ini lebih membawa khabar gembira. ikhlas dari zulhilmi hensem dan isteri-isteri.

aku tak da apa pon nk post. cuma nak update blog bagi bakal bini-bini aku baca kan. hihihi...

tapi kan. tolong hayati video ini. sebab anda akan gembira kerana anda berada dalam agama yang indah serta benar iaitu Islam. 



WE MUSLIM ARE MORE CHRISTIAN THEN CHRISTIAN THEMSEVES. haa... apa yang dia kata tu. indahnya Islam sampai tak terjawab saudara baru kita tu. Alhamdulillah.

tapi kan kawan-kawan. harapnya kita tak gembira saja la. sebab kita belum lagi di confirmkan syurga. 

InsyaAllah.  kita perlu tau. Iman para malaikat. constant. iman para Nabi makin meningkat-meningkat. dan iman manusia biasa ada naik turunnya. jadi sama-sama kita tambahkan amalan serta berusaha menguatkan iman dan taqwa kita. tengok aku dah macam penceramah bebas. ni suma sumber dari dengar ceramah dan tazkirah. ;)

tahukah anda. jangan kita nilai orang lain dengan melihat penampilan fizikalnya sahaja. sebab kita sendiri belum tau tebal nipis buku amalan kita. ;)

yang salah harap dibetulkan ye. sebab saya budak baru belajar.

sekian.

Zulhilmi

18 comments:

  1. Agma Islam mmg Agama indah,,selamat mnjalani ibadah puasa :)

    ReplyDelete
  2. FADH LEYANIE :
    selmat gak..tp kiut gak anda...opss..
    hahaha

    ReplyDelete
  3. moh ler berubah menjadi yg lbh baik dari sebelumnya.my pebret song lah hencik tempoyak..

    ReplyDelete
  4. nice entri...
    betul..kdng2 kita slalu menilai sesorang melalui penampilan fizikal je....
    bulan puasa...mulut kena kunci...ehe~

    btw selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan..
    sama2 kita hayati keindahan ramadhan sebulan ^^

    ReplyDelete
  6. even paderi mengatekan, kunci syurga adelah '2 kalimah syahadah' ^_^

    ReplyDelete
  7. ZOEY ZAU YAH :
    i dedicate this song 4 u sbrnye..hihihi

    ASYILA ZAINUDDIN :
    Salam Ramadhan. bykkan amal ye. hihi

    AMNA :
    hayati besama ye. tp kn. awk tu sntiasa bz je..camne nk bsama..;p

    CT ARINA :
    yeke..??ad sumber tak..?/klu ad sng sket nk share. hihi

    ReplyDelete
  8. itu dr zakir naik kan.
    err xdpt loading kt blog ni sbb ade lagu,so kita lari ke utube channel.
    btw, tq ye video ni. :)

    ReplyDelete
  9. FA-IN :


    haah. Dr. Zakir. hihi...tgok la video debate with one of saintis dkt US. u will get unthinkable answer. ;)

    ReplyDelete
  10. selamat puase..tempoyk sikit nk buat buke :D

    ReplyDelete
  11. tanx atas video.. :) tergamam tengok.. :) btw, betul kita jangan senang2 nak nilai orang tu mcm mana sedangkan diri sendiri ni pon x tentu lagi takat mana kan.. selamat menyambut ramadhan al-mubarak tuan tanah :) jom berbuka makan gulai tempoyak nak? hekhekhek :D baruu laa kiutt mcm durian.. kehkehkeh :D

    ReplyDelete
  12. ermmm. it's not late to wish u happy ramadan kareem and selamat berbuka puasa!

    ReplyDelete
  13. sama2 kite tingkat kan iman kite..dan banyakkan2 berdoa agak Allah tak 'amik' iman kite ni..

    ReplyDelete
  14. semoga puasa ni amalan kita dapat digandakan ^^

    ReplyDelete
  15. Proud to be a muslim ;)

    *Happy ramadhan jgak awk XD*

    Btw, bakal2 bini? Alahai~

    ReplyDelete
  16. SYRUPMASIN :
    sy xmkn tempoyak..hahaha. salam Ramadhan..;)

    QUEEN F :
    pnjg gak anda ngarut. tp kan thanks ad input..hihi...salam Ramadhan. tlg masakan...hihi

    RTP FARRA ARISHA :
    yeaa...not to late to wish for u too. hihi..Salam Ramadhan. :)

    LIANA RAYN :
    sy ke cool...u pon cool gak..hihi

    ATY_FARED :
    hihi..same goes to u. sme2 la kte kn..;)

    AMALINANASHIHIN :
    same goes to u gak. smoga byk amalan dan ibadah kte mendpt keredhaanNya. :)

    NURNAJWA :
    yela. bkl2 bini..haha..men2 je la..i think u know that..;). ehh..single lg ke..??haha

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger