surat untuk mereka dan mereka punya surat

ZULHILMI TEMPOYAK | 10.8.11 | 33 Comments

Bismillahirahmanirahim.

Kehadapan mak, ayah, adek, kakak, abang, jiran, kawan, saudara dan awek-awek tercinta.

Adalah ini dimaklumkan bahawa saya mohamad zulhilmi yang orang kata saya hensem tapi saya rasa saya kiut, akan pulang kerumah pada tarikh 10 ogos 2011. bersamaan hari ni la. 

apsal kecik bas ni. aku besar
saya akan terus ke terminal kajang pada jam 10.30 malam ini selepas selesai solat sunat trawih yang InsyaAllah akan saya lakukan antara 8-20 rakaat. tapi disebabkan surau sini buat 8 rakaat ja. kemungkinan besar saya akan ikot 8 rakaat jugak la.

Saya akan menaiki bas Eagle Ekspress yang saya rasa dah maju sebab dia dah ada tiket sendiri sebelum ni bagi resit ja. bas saya akan akan berjalan maksud saya dipandu oleh drebar bas dari kajang ke sungai nibong pulau pinang pada jam 11.15 malam dan saya ditempatkan ke single seat iaitu bernombor 5A. nombor macam nak dapat result upsr la pulak.
tiket ni la. ha. jangan curik pulak.
seterosnya bas ini dijangka berhenti di beberapa rehat dan rawat dan hentian tepi jalan untuk memudahkan para penumpang membuang air lebihan dari badan. tak kira la air kecik atau besar. yang berbau atau kurang bau.

saya dijangka tidor di dalam bas selama 5 jam yang mana saya rasa indahnya jika ada bantal untuk dipelok. kalau ada orang lagi best. dan akan menelepon ayah saya untuk mengambil saya kira-kira pada jam 5 pagi.

di sini saya cuma mohon doa anda. doakan supaya saya selamat sampai. dan kepada rakan-rakan, awek-awek  yang terserempak tu. sengeh-sengeh la. boleh la saya blanje dan promote bisnes saya.

Kaya dan berjaya. tiba-tiba pulak kan.

Sekian,

zulhilmi tempoyak


33 comments:

  1. semoga selamat. have a nice journey!

    ReplyDelete
  2. semoga selamat sampai bro :D ayah dah ready tempoyak tu kat rumah :D

    ReplyDelete
  3. saya tak kata zulhilmi kiut. saya nk kata tempoyak gedik! haha have a nice trip ;)

    ReplyDelete
  4. haha...saye dh 3 bulan kat kampung..=)
    terminal kajang??...dekat dh tuh ngan UKM..

    ReplyDelete
  5. sudah selamat sampai hendaknya ye nak~ eh...

    ReplyDelete
  6. ni balik kejap ke balik raya ni? kalau balik raya nak jelous :)

    ReplyDelete
  7. DYLLI :
    thanks kawan ku tsyg...hihihi

    EKIN :
    mmg ptt balik male dah..hahaha...

    BOBIEDANBAD :
    thanks....sme ye...hihi

    LEA ISNAWI :
    ni balek bcuti sem...haha

    ReplyDelete
  8. QUEEN F :
    nk dtg rumah ke...ad je tempoyak nnt...
    hahahaha

    NURUL SYUHADA AZILAN :
    ala paham...xpayah puji2...hahaha

    MASYIU :
    hahahaha.....mmg student ukm pon..;p

    MISSVIVIO :
    xnk jemput pg umah ke...??haha

    ReplyDelete
  9. DHIERA :
    dah smpai...tima kaseh nek doakan..;p

    SUMAIYAH MOKHTAR :
    bkn..balik cari bini ja...hahaha

    ReplyDelete
  10. hai tempoyak kurang manis..
    slamat cuti2 di umah tu,jgn duk lepak2 ja.. :D

    ReplyDelete
  11. ne mesti kat kampung dah kan..

    selamat pulang kampung...hehe..

    bestnya dkt kampung..tetiba..heheh

    ReplyDelete
  12. haha..mesti dh sampai kan ?
    mkn byk2..hehe

    ReplyDelete
  13. Alhamdulilah zul dah selamat sampai ..amin ..awalnya balik raya ..nak buat BISKUT RAYE EK? Chayo2!Mat berbuke :)

    ReplyDelete
  14. dh balik kg?dh boleh pasang lagu raya lah ni eh.

    ReplyDelete
  15. bestnya gi balik kampung...nak ikutttttt (tetibe) hahahha

    semoga selamat sampai ke kampung ek :)

    ReplyDelete
  16. merapu rapu. ahaha. tp dynda suka, sbb tu tempoyak ade dlm bloglist dynda! :')

    http://missdynda.blogspot.com/2011/08/dynda-pon-ade-bloglist-jugak-heh.html

    ReplyDelete
  17. awainya blk...oghang penang ghupanya haha..

    ReplyDelete
  18. wewwit...byknye awek die..semoga berjaya dlm bisnes

    ReplyDelete
  19. baca doa bnyak..selamatkanlah zulhilmitempoyak..
    amin..

    ReplyDelete
  20. yeyay!
    tahun ni tak pyh susah payah nak beli tiket sbb da abes blaja...hikk

    ReplyDelete
  21. orang penang rupanya :)
    samala . kita seberang !

    ReplyDelete
  22. have a safe journey, kawan.. salam ramadhan ^^

    ReplyDelete
  23. FA-IN :

    mn ad lepak2....org tido je ek..hahaha

    ILA HONEYBUNNY :

    ngah dok kat rumah mmbesarkan prot ni..hahaha

    ASYILA ZAINUDDIN :

    cuti sem sbnrnye...tp br balik..hahaha

    ECHARIERIE :

    nk diet ni..hahaha

    ReplyDelete
  24. MY LIFE`S JOURNEY :

    haah...tlg bini buat kueh raya..haha

    RARA PINKMaFIA :

    dah bleh da...bising rumah ni..haha

    BIEAZ :

    jemput la dtg rumah...bawak la rombongan skali ke..hahaha...

    MISS DYNDA :

    thanks...thats why i miss u..hahaha

    ReplyDelete
  25. RTP FARRA ARISHA :
    dah slmat golek2 smbil kentut kat rumah dah ni..hahaha

    ZOEY ZAU YAH :
    hahahaha..mai la rumah..;p

    WAHIDA ALIAS :
    ameen....hihi..tp bisnes ape..??;p

    CT ARINA :
    awl2 ni nk siap kawen..hihihi

    FADH LEYANIE :
    ameen...wah...bleh masok list bakal bini ni..hahaha

    PENYISIR RAMBUT :
    hahaha...duet tiket tu bleh buat duet raya..;p

    ReplyDelete
  26. SYAZWIENA KHAN :
    haah...jemput la dtg rumah...bwk buah tgn ye..hihihi..

    AMNA :
    thanks my beloved fren..;)

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger