semua itu kenangan kita

ZULHILMI TEMPOYAK | 20.8.11 | 58 Comments

Bismillahirahmanirahim.

lama dah tak update blog. saja tak nak update. malas nak update. besa la dah putus cinta jadi macam ni la. hihihi...

macam mana ngan ibadah anda-anda Ramadhan ni..?? ok ke ko. ingat ye kawan-kawan dan awek-awek sekalian. blom pasti kita dapat bertemu Ramadhan tahon depan. jadi kejarlah peluang ini. saya pesan kat anda-anda dan diri saya sendiri. wah... rasa dah macam motivator kelas F dah.
gua gangster dulu
sambil kita duduk ni. ingat tak dl..?? ala masa kecik-kecik dulu. taim kita mula-mula start posa. orang kata. taim-taim belom tumbuh bulu lagi. hahaha... banyak cabaran kan. aku start posa taim umor 7 tahon kot. rasanya la. kalau aku tulis kat sini kata aku posa penoh. konpem sangat la aku ni penipu beso kan. 

sambil dok ni. aku sebenarnya tesengeh. yela teringat skil-skil posa taim kecik-kecik dulu. skil ni aku yakin sangat ramai yang buat tapi mest lagi kretif kan.
skil pertama taim aku kecik dulu. main nyorok-nyorok.

ingat senang ke nak main nyorok-nyorok. ramai yang nyorok tempat susah-susah. aku nyorok kat dalam toilet pastu kepala tutop dengan baldi. sambil paip getah tu aku sambungkan ke pili. terbukak la air dan terus mengalirkan melalui mulut dan kenyang rasanya walaupun hanya air paip besi tetap rasa macam pepsi. haaa... tu pon bengap gak orang yang cari aku sampai tak jumpak. hahahaha...
skil kedua aku nak bukak posa. simpan kropok, coklat, air mineral dalam almari. 

yang skil paling best skali. kadang-kadang. kalau sahur tu makan ayam goreng. ayam goreng tu la aku sorok dalam almari. pastu masa tengahari je mula la nak buat-buat rajin untuk buat homework. mak jerit tnya buat apa dalam bilik sambil kunci. dengan selamba dan tiba-tiba rajinnya aku jawab aku buat homework. padahal esok kena tibai dengan cekgu sebab tak siap homework. wuaaa....
ketua kelas la sangat
skil ketiga yang ingat lagi la. rajin kemas dapur.

yela. dulu mak ngan ayah keja. kena la kemas rumah. tapi nak makan secara terang-terangan tak boleh lak. sebab kak ngan adek aku ni jenis kuat ngadu. padahal dorang pon 2 x 2 jugak. rajin kemas tu hilang la lauk-lauk yang sememangnya tak sedap pon jadi sedap.
skil keempat aku. buat-buat sakit. 


skil ni selalu aku kantoi. sebab muka jujur ikhlas aku ni tak pandai sangat nak buat saket. lagipon kang jadi saket btol. mau tak beraya aku taim tu. hihi...
skil kelima ni kalau dah tak tahu hukum. terkorek idong.

besa la. dulu kecik-kecik. korek-korek idong pastu makan. rasa macam choki-choki tu. puas korek. pastu baru teringat. eh-eh batal posa ni. tros gitau mak yang aku terbatal posa. jadi dah alang-alang batal tu. nak membatalkan secara sah la tros kan.
sekarang serabut lak
ni antara skil dulu la. sekarang ni tak pasti la pulak skil apa yang aku guna. erk... tapi sekarang aku posa penoh ye.

tapi ingatlah semua tu kenangan kita kot dan mungkin anda-anda pon ada kenangan jugak kan.


58 comments:

  1. hamboi.. banyak betol skill. geliga kpala otak ye? hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha

    sempat je curik makanan
    nak buat bekalan tengah hari
    ish3

    ReplyDelete
  3. comel gak kau kecik2 tapi gengster ! haha

    ReplyDelete
  4. byk skill dia. kcik2 da pndai. haishh. :D

    ReplyDelete
  5. Sha click nie bukan sebab nak kata kamu kiut tapi nak komen. LOL~

    hahaha~ simpan makanan tu memang legend. #ehsamalah kita. :)

    ReplyDelete
  6. hahaaha.bapk bpengap keledek time kau kecik2 dlu.t xpe aku maapkan kecik2 kan,.tp plg bengap keledek tak hengat kau g kurek idung kau pi makan.aumm.mmg sdp hngge mnjilat jari lah kn.hahhaha

    ReplyDelete
  7. Haiii encik ketua kelas...! anda sgt comel suatu ketika dulu.. muahehehe :p

    ReplyDelete
  8. hehe...owhkecik nakalyer ponteng puase!...x baek tau...da besor neh jgn ponteng pulak!

    ReplyDelete
  9. haaha..byknye skill die..tyme da bsr ni ade praktik kan lg x skill2 tuh?hehe

    ReplyDelete
  10. perh..confirm minum susu dutch lady ni..(eh ada kene mengena ke??ahahaha~) sebab tu pandai...

    kecik2 bijak.. da besar kacak! so xmo ponteng2 pose lagi k..

    ReplyDelete
  11. kecik kecik dah tererrrr :P
    skrg ???

    ReplyDelete
  12. skil ni..macam pernah buat la dulu2...hihi...

    ReplyDelete
  13. wahaha..pernah jugak minum air paip dulu2..betul la..ada rasa pepsi kowt..:)

    ReplyDelete
  14. wui, emcem betul masa kecik2 duluj yekk..haha..

    ReplyDelete
  15. Hahahaha time kecik jadi gengster...siap tangan masuk poket suar Hahaha

    skill kedua tu Bie pon pnh wat masa kecik kelakar plak

    ReplyDelete
  16. kite xder skill, pose jer...=)..hehe

    ReplyDelete
  17. andai beranak pinak,kahwin,menikah bertunang boleh berulang tapi satu je tak boleh,zaman kanak-kanak riang dulu,heeee

    ReplyDelete
  18. err..korek2 idung lepas tu makan?? :P

    ReplyDelete
  19. salam, mekasih sudi singgah kt blog dan komen. btw, kenapa zulhilmi tempoyak. suka mkn tempoyak ke nape? hehe

    ReplyDelete
  20. amoih comenye dia time kecik haha

    ReplyDelete
  21. Hahahaha lawak tol cite zul nie ..umi suke la bace. Sungguh nakal dan mengkagumkan hahaha.

    Umi paling suke gambar yg paling kecik tu, cute jer posing gitu. Salam ramadhan :)

    ReplyDelete
  22. sedap ke air paip. dulu curik2 bukak puasa pun minum air bandung kat peti ais..terbaik!

    ReplyDelete
  23. lol putus cinta ke.hehehe.yelah piccy kamu tu mmg nmpak gangster

    ReplyDelete
  24. sy pun mls nk update blog ~ hahahaha..

    wah2..time kecik sy jenis ckp direct..haha..klw xthn ckp kt mak xthn pose..hehehe..

    peace back ! :)

    ReplyDelete
  25. banyak jugak skill ye tu~ puasa yangyok betul~

    ReplyDelete
  26. haha! byk juga skill awak yg kecik2 dulu..mesti otak genius nie time kecik2 dlu sbb boleh fikir skil yg byk mcm tu..inna takat makan aci nyorok jer la..haha!

    ReplyDelete
  27. aq dlu pelakon terhebat konon sakit perut jugak..huhu

    pstu ske mandi lelame dlm bilik mandi dan ehemmm TERteguk sket air paip..haha

    ReplyDelete
  28. haha.....tak habis2 korek hidung..huuhu

    skil buat2 sakit tu betoii..ehheheh

    ReplyDelete
  29. gambar mase kecik2 tu comel! ngee.. byk betul skill die ye.. ish3..

    ReplyDelete
  30. most of the things can't be praktik lah..hahaahaha..

    ReplyDelete
  31. @Dynda :
    mn ad geliga.. idea tu hadir masa lapang...hihihi


    @Lea IsNaw! :
    sempat2. besa la. dah perot berkeroncong. mest la cari mkn. haha


    @lilypelangi:
    masa kecik je ke comel...ni yg frust ni. haha


    @idzanfashila
    erk...sbb tu dl sll no.1 hahaha


    @shasshaDanial :
    xpe...paham...rmai yg segan nk gitau kekiutan saya. hahaha

    ReplyDelete
  32. @Sarah Mohd Saleh :
    hahahahaha....sedap la jugak. licin jilat. masin rsnye.hahaha


    @mizmarmalade :
    hahah..dari dl dah tau comel. hahahaah...thanks..;p


    @Nur Eyda :
    dah beso. pontengkan org len lak..hahaha


    @WAHIDA ALIAS :
    time beso ad la sket2. hahaha...


    @A Crack Mirror :
    dah beso KAcAk..???ni yg rs nk blanje kfc ke mcd ke ni..hahaha


    @L Y N :
    skrg saya budak baek yg terer..haha

    ReplyDelete
  33. @AIEN NOT ALIEN :
    hahaha...bgos...ad gak org nk ngaku..hahaha


    @fadh leyanie :
    hahaha....kte kn srasi..hahaha...


    @ruzana roslan :
    mana ponteng...cume rs air sket je..hahaha


    @~Nana 귀여운~ :
    beso xhensem ke..???hahaha


    @ツ Bieaz ツ :
    hahaha..tu la..knangan kan...tp sy kecik dl mmg jambu yg gangster..hhaha


    @masyiu
    hahaha...nmpk sgt nipu..;p


    @meaw :
    tu la....wuaaa...sedeh dah..:')

    ReplyDelete
  34. @syrupmasin :
    masin gak rsnye..mcm sirap awk..haha


    @da[Y]un :
    erk....xpenah mkn tempoyak pon..haha


    @el-janna :
    hahaha...dah beso2 ni...klu pompan sng je nk bg alasan..hahaha


    @zOeY zAu YaH :
    besa la...dah tau dah..hahaha


    @My Life's Journey :
    waktu kecik je ke umi..??dah beso tu..??hahah


    @fa-in :
    hahahaha...nk curi minum sdp xde. n nk buat ssh..hahahaha....terbaek gak fa-in. haha


    @rara pinkmafia :
    hahahahaa....xde spe nk...tu yg dianggap putus cinta tu..haha

    ReplyDelete
  35. @echaRierie :
    hahahaha....sng la parent camtu..klu sy. mau kne bebel sejam br bleh mkn...hahah..tp sje nk tunjuk macho...ahahah


    @dhiera :
    mn ad yangyok. sekerat2 ja. haha


    @miss inna :
    hahahaha....ad lak...tp ala gak tadika dpt no.1 hahaha


    @Finaz Jaafar :
    hahahahaha....eiii...troknya....len kali bawak la ape2 bnde mkn skali masa mndi..hahah


    @ILA HonEyBuNNy :
    hahaha..korek idong tu resepi kejayaan.


    @Asyila Zainuddin :
    beso x comel..??hahahaha


    @Rtp Farra Arisha :
    sbb ape..??hahah

    ReplyDelete
  36. time kecik2 mmg banyak kerenah....




    hehhehehe...

    ReplyDelete
  37. pandainya skil berlunggok !!
    sekarang serabot tu setuju !

    ReplyDelete
  38. heheh kecik2 x tau hukum hakam..skill ke empat gune bila ikot mak ayah pergi shopping..balik rumah terus penat kan..nmpk x lalu mcam demam teruk.terus x puasa hehe

    ReplyDelete
  39. ish ish kenapa tak sorokkan tempoyak dalam almari ?

    haha :p

    ReplyDelete
  40. thanks sudi singgah kat entry mama..ya setiap org ada kenangannya sendiri..ada yg pahit & ada yag manis..tapi kenangan waktu zmn kanak2 tak kan kembali lagi..

    ReplyDelete
  41. macam2 skill ada ..bahaya nih hehe..
    alhamdulillah ramdhan qaseh ok =)

    ReplyDelete
  42. dah besar-besar ni hang buat lagu tu jugak ka? :D

    ReplyDelete
  43. fuyoh, seksinye cikgu zaman dulu2 ye. haha^^ yg penting skarang da besar, da boleh kawen ;D

    ReplyDelete
  44. ntah-ntah kan tempoyak gune lagi taknik nie. bukan boleh kire tempoyak nie.

    ade lagi satu skill. nie adek gua cakap

    "kueh tue sedap sangt, mulut mamat tak tahan nak kueh ibu buat. tapi hati mamat puase lagi" hahhah

    ibu gua kata memang lah hati ngan mulut lain kan.


    mamat tue adek gua . skrg da form 1 dah puase penuh. myb kot.


    hahhah. kalau gua. gua tak mau cerita. nanti dah kawen anak gua tiru skill gua. ;)

    ReplyDelete
  45. nakal!!
    taik hidung pun leh jdi =.= haha

    ReplyDelete
  46. gua budak baik dulu..takde ponteng-ponteng...(tak ngaku)...=)

    ReplyDelete
  47. kesimpulannya,

    kau memang tak reti puasa time kecikkan ?


    kahkahkah,

    ReplyDelete
  48. heee yeayy sekarang dah besar dah,,heheh

    ReplyDelete
  49. err camtu je muka time umo 7 taun? tak genster pun kehkehkeh

    gua ske yg skill keempat wakaka

    ReplyDelete
  50. hai encik ketua kelas, saya pengawas :p

    ReplyDelete
  51. Serious mantap skill ni. Nak follow, nak follow!

    AHAHAHAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  52. HAHA.BUAT2 SAKIT TU KITA MCM SAME JE.HAHAHAH XD

    ReplyDelete
  53. @wan azie :
    sy baek je ek..hahaha


    @syazwiena khan :
    hahahaha...xstuju...!!!hahah


    @syasya :
    erk....awk mmg mcm tu kn..hahaha


    @atikamohdnor :
    hahahaha...sorok tempoyak. mmg konpem2 kantoi la..
    hahahaha


    @MaMa AiNi :
    hahaha....xde hal...bkn sll kn kan mama...hihi


    @Qaseh dalia adelia :
    hahaha..tu dl ye...skrg sy baek..;p


    @Queen F :
    besar2 x la...kang kena reject..hahahaha


    @Ct Arina :
    erk.....cekgu mn ye...hahaha

    ReplyDelete
  54. nurul syuhada azilan :
    hahahaha....tu adek awk ek...sy baek tau...
    hahahahaha


    amna :
    hahaha....dl taik idong pon rs mcm choki2..
    hahaha


    Marcella :
    hahahaha....bkn ko ke yg ponteng ngan aku dl..hahaha


    muhamad hanif :
    hahaha....
    ad tepat gak tu...hahaha


    Ain Atika Zailani :
    hahahaha...
    sekrg mmg la dah beso..telebeh beso..haha


    Amna.Qadeeja :
    erk....kiut ke...??
    beso pon kiut kan...
    hahahahaha

    ReplyDelete
  55. enyheartsdiamond :
    hahahaha...tu yg segan tu..;p


    Izzaty Ishak :
    hahaha..try la buat...tp pompan xyah buat pon xpe..hahaha


    Izyan Masri :
    tgok muke awk pon dah tau..hahaha


    Mya :
    besa la...dah agak dah..hahaha

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger