pesan dari awek dalam bulan posa

ZULHILMI TEMPOYAK | 7.8.11 | 42 Comments

Bismillahirahmanirahim.

Selamat beposa. Jangan ponteng-ponteng ye. Tengok air paip kat toilet tu jangan p tegok pulak. Besa la. Dah posa-posa ni. Air paip besi pon bleh jadi air pepsi.

Dah lama tak update blog. Tak mengentutkan diri kat blog kawan-kawan ye. Mintak maap sebab on9 kat CC jadi nak on9 tu kan kena bawak kluar dana sket. Poket aku ada la sket bajet. Tapi simpan untuk kawen.
selamat beposa dari zulhilmi dan bini-bini
Anda ingat tak NurAin Syuhada yang pernah aku ceritakan dulu tu. Haa.. sapa tak tau klik la link tu nama NurAin Syuhada ni ye. Aku nak sambung kisahnya. Tiba-tiba rasa macam dah jadi kenyataan lak.

Hari tu. Tanggal brapa-brapa haribulan. Malam sebelum posa tu. Ain yang kadang-kadang sweet tu sempat meninggalkan 99 pesanan untuk saya. Haa... ada yang jeles la tu awek dia tak tinggalkan pesan kan. Hahahaha...


99 pesanan ain kat sy. Banyak tu nak taip. Pertama,

lepas ni jangan masok 7e selama 30 hari.
siap promote lagi ni
30 hari tu. Bila aku lintas 7e je tros aku tringat jangan masok. Jadi, kalau nak beli apa-apa dekat 7e tu aku menjerit dari luar je la. Disamping tu kena bedoa. Tak da orang cop aku gila. Dan buat-buat letih posa.

Seterusnya, pesanan kedua ain dari 99 kat aku. wah bunyi macam saiko ja.

Jangan tido lepas sahur. Tros subuh.

Pesanan kedua ni membuatkan aku rasa ain selalu mengendap aku. Harap-harap aku menutup aurat la masa ain ngendap

Pesanan ketiga ain. Yang rasa nya aku yang kiut ni tak tinggalkan lagi sampai hari ni.

Jangan tinggal terawih.

Pesanan keempat ain.

Jangan lupa yang 5 waktu.

Erk....Alhamdulillah. cukop kot.

Pesanan kelima ain. ayat aku pon dah nak lebih kurang sama dah.

Jangan ponteng posa

Aku dah berumur 21 tahun ye. Rasanya dah tak sanggup nak guna skil sakit perot, pastu minum air masa dalam toilet tu.

ape yang dia buat tah.
pastu sambung Pesanan keenam ain.

Jangan beli choki-choki bulan posa ni.

Bagos ain ni kan. Tak bagi aku beli choki-choki. Tapi dye yang pegi belikan.

Pesanan ketujuh ain yang kurang kiut dari aku.

Jangan korek idong sangat.

Ni yang aku tak puas hati ni. Kalau tak korek idong sangat. Susah o0ooo... yela mau penoh bijih-bijih kat hidong aku ni kang. Awek-awek nampak. Wah.. jatoh saham o0ooo...

Pesanan kelapan

Jangan tamak. Makan bepada-pada.

Yang ni aku paham. Ain sebenarnya nak soh aku diet dan berjimat. Yela berjimat untuk pesediaan merisik, meminang, mengahwin dan menimang ain la kan.
hari-hari tak banyak. macam ni je.
Pesanan ke sembilan puluh sembilan. sekejap dah akhir. penoh jugak la wall FB aku. opsss...kantoi lak. 

Jangan lupa Dia.

Harap-harap tak la. Jangan riso ain. Saya jaga nilai dan maruah saya ye. Macam ngada lak aku ni kan.

Saje la nak nayang pesanan awek. Besa la dah tak da awek macam aku ni. Mesti la nak tayang kan. Hahaha... tros hilang kesopanan dan kesusilaan aku.

Sekian

Zulhilmi tempoyak

42 comments:

  1. Ahahaha, byk na pesan dia tgalkn ;)

    ReplyDelete
  2. so manisss :p
    wajib igt suma pesanan tu :p

    rumah kat langkawi..mai laaa haha :p

    ReplyDelete
  3. pesanan yang bernas semuanya..beli choki2 lepas bukak puasa boleh kowt..:)

    ReplyDelete
  4. untungg laa ada orang sayanggg.. hati bungaa-bungaaa.. :D weh bro, aku nak ain versi lelaki satu tade ke? >.< jeles ni der jeles!

    ReplyDelete
  5. hahaha..byk nya psnn.
    bgs ain ni klu awk dgr..hehehe..

    ReplyDelete
  6. byk sgguh pesanan dia haha tp betul gak semau tu.

    ReplyDelete
  7. Hihihi nasihat yang penuh bermakna ..untung gf zul ni .. tapi 1 jer yang tak syok ..mst ain slu kene kentut ..wawawawawawwa jgn mara arrrr ..:)

    ReplyDelete
  8. untung la dpt 99 pesanan dpd ain.. kahkahkah :DD

    ReplyDelete
  9. wah3...

    sygnya ain dekat dia yer..

    dengar tu cakap awek..ehhehe

    ReplyDelete
  10. alahai, byk sgt pesanannya ;) dapat ke anda patuhi? hahaha.

    ReplyDelete
  11. banyaknya pesanan....
    ingat jangan Xwat plak hahahaha

    ReplyDelete
  12. bagus2.. sila amalkan selalu..kim salam awek~hhahaa

    ReplyDelete
  13. heheh..tu ar salah satu fungsinye awek kan..;p

    ReplyDelete
  14. ini mesti kes tekanan perasaan tak ada awek..ish3

    tp apa pun boleh,heheh

    ReplyDelete
  15. Bwahaha, syg sungguh awek kamu kat kamu.

    ReplyDelete
  16. suke makan choki2.. tapi bulan pose x buat ok!..weee~~

    ReplyDelete
  17. alahai, bukan main suweettt lah 'awek' tu ye. haha^^ semoge jadik kenyataan.

    ReplyDelete
  18. NURNAJWA :
    pompan mmg mcm tu kn..byk pesan..;p

    CIK KUMBANG :
    anda pon manis gak la...nnt org singgah sna ye..hihi

    FADH LEYANIE :
    erk...xtau la...takot tak tahan nafsu mkn je..haha

    QUEEN F :
    ain versi laki...???erk..mcm gay la plak kang cite nye..haha

    ECHARIERIE :
    penoh dah taik tinga mendgrnya..haha

    ReplyDelete
  19. ZOEY ZAU YAH :
    haaa....korek idong xleh btoi ke..??hahaha

    MY LIFE`S JOURNEY :
    lebeh kurang la...sbb ain tu dlm khayalan je..hahaha

    MISS DYNDA :
    hahaha....nk 1001 pesanan dari anda lak..;p

    ILA HONEYBUNNY :
    erk....syg ke..???hahahahaha

    SYAZWIENA KHAN :
    dye takot sy mkn...dah bc ke blom post sblm ni..??hihihi

    RTP FARRA ARISHA :
    erk....ssh gak nk jwb tu...hahak

    ReplyDelete
  20. SCYA LOLLITA :
    kaya ke..??hahaha

    BIEAZ :
    kadang2 je lupe...;p

    SOLY SOLICIOUS :
    hahahahaha....nk ngorat bleh..?/ahaha

    WANIE :
    selamat beramal gak ye..;p

    NUR`AQILAH :
    bc la link nurain syuhada tu dl..hahahaha

    ATY_FARED~ :
    erk...yekot....anda camtu ke..??hihi

    ReplyDelete
  21. FA_IN :
    wuaaaa....jgn la ckp camtu...nk ngorat anda bleh...??hihihi

    TENGKU FARHA :
    erk....sy mmg sweet pon...tp nm ni mcm familiar la...hihih

    ONENANINA VANILLA :
    ske choki2 je..??ingatkan ske sy td..hahahahaha

    ReplyDelete
  22. QASEH DALIA :
    kiut nya awk..nk ngorat bleh..??hahahahaha

    CT ARINA :
    hahaha...doa2 la...tp kn..nk ngorat anda bleh..??hahaha

    ReplyDelete
  23. so sweet la bebeh.kikikikiki.ni yg ase nk jeles nie ;p

    ReplyDelete
  24. SHAZLEENHAIRUDDINS :
    jgn nk jeles sgt..hahaha...mn pegi beberapa rini..??;p

    LIANA RAYN :
    awk syg sy..???opss...hahaha

    AMNA :
    hahahaha..ape yg anda like tu..;p

    ReplyDelete
  25. lawak gila hang ni! :D sedap ja nama awek yg direka tu :D

    ReplyDelete
  26. INTANURULFATEHA :
    mn aci tiru komen..hahaha

    FARAH SHAMSUDIN :
    kiut gak awk kn...;p

    ENYHEARTSDIAMOND :
    erkk......mn tau reka ni...;p

    ReplyDelete
  27. byk nyer komen kat sini !!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  28. ASYIYA AEEN :
    byk...nk lawan fatin liyana..hahahaha

    ReplyDelete
  29. hahahha.comey2 psanan nih...tp owner blog ini tak comey.huahahahah.bini die si ain jek yg comey.*eceh pasan

    ReplyDelete
  30. bnyaknye pesanan ain ^^
    ok pe sweet je...
    syg mye dia kt awk..
    sesuai untuk calon istri :)
    kwen ti jgn lp ajk k :)

    ReplyDelete
  31. bnyaknye pesanan ain ^^
    ok pe sweet je...
    syg mye dia kt awk..
    sesuai untuk calon istri :)
    kwen ti jgn lp ajk k :)

    ReplyDelete
  32. SARAH MOHD SALEH:
    hahahah..jeles ngan kecomelan sy la tu kn...tau dah...haha

    NORAYU YUSOF :
    hahahaha...klu lah ad btol..;p

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger