kesah dating di hari ahad dengan awek PART 2.

ZULHILMI TEMPOYAK | 27.7.11 | 36 Comments

Bismillahirahmanirahim. 

* ni sambungan dari part 1. sape tak baca lagi. sila skroll bawah ye. hihi


cerita dating aku pon dah macam cerita harry potter dah. ada part-part.

.....Little Taiwan. tu la peberet tempat aku menjilat ais krem kalau jalan sorang-sorang ke ngan sape-sape ke. ni tambah pulak dengan awek kan. wah... nayang awek gitu. cite habes dalam pkol 3.30 camtu kan. tapi sekarang dah pukol nak pukol 4. sambil jilat es krem tu aku pon teringat. yang aku tak solat zohor lagi.
awak... saya baru tringat. kite tak solat zohor lagikan. awak holiday dari solat ke rini..?? "
ain pon tunduk pastu ngade-ngade buat blushing. lalu aku pon sambung.
kalau awak holiday. awak tolong pegangkan es krem saya ni. pegang je tau. jangan try-try nak test pulak. walaupon beli es krem ni guna duet awak. hahaha..."
sebenarnya waktu aku nak solat zohor tu dah dekat sangat dah ngan asar. so.. lepas solat zohor aku msg la ain untuk tunggu sampai asar yang bakal menjelma kejap je lagi. terok btol aku ni. solat dihujung waktu. ingat ye kawan-kawan. walaupon muka hensem dan kiut macam aku. tapi solat kena jaga. jangan lewat sangat ye.

solat ye kawan-kawan
pastu dalam dekat pukol 5 tu dah selesai suma. kami pon jalan-jalan. ada la dalam 2 langkah macam tu. ain ajak aku g makan kat food court. tapi disebabkan kemengadaan aku. aku kata aku layan mcD je. ain pon tak menolak. teros je jalan g mcd. nampak cara jalan tu macam nak tak nak je. tapi kesah ape aku kan. jalan je. 

dalam mcD. aku pesan Happy Meal. ain makan set lunch plate ke ape tah masa tu. tapi gaya makan dye macam lapar dari aku je. kami pon besembang la macam besa. tapi soalan first dari ain ni agak killer gak la.
zulhilmi. yang awak order Happy Meal ni. awak nak mainan mcD ke awak nak diet..??"
soalan tu agak menusuk kalbu jugak la. lalu aku pon membidas.
ala. awak ni. saya nak diet sikit la. kang saya makin gemok kang. awak lari lak. "
pastu dengan yakinnya dan srius ain menjawab.
ala... jangan riso awak ye. kalau tuhan dah tentukan kita bersama. InsyaAllah. saya milik awak. hmm...walaupun perot awak tu dah berlipat sampai empat. hihihi....
wah... siap kutuk perot aku belipat lagi tu. aku pon tiba-tiba blushing. tapi disebabkan perasaan yang tidak puas hati. sebab dye memblushing kan aku. aku pon tanya. 
ain. tadi awak dengar tak. dalam wayang tadi ada bunyik yang macam familiar masa awal-awal kita masok wayang..??"
ain pon jawab dengan nada sinisnya 
yela. tau la perot ain berbunyik pon tadi kan. tapi... sume sebab orang yang jadi pakwe ain tu awal sangat datang amek pastu bawak choki-choki sebatang je. cam mana la nak jaga ain nanti kan."
wah... ni lagi mendalam ayat dye. tapi aku buat-buat tak dengar je sambil korek-korek idong. dengan harapan dye malu sket sket dok ngan aku pastu berenti beleter. tapi tengok-tengok dye masokkan straw minuman aku untuk aku buat korek idong.sambil gelak tebahak-bahak. betuah punya awek. hahaha.. 

masa berjalan ngan pantas. lepas makan je kami round alamanda 2 kali. ain beli baju ngan henbeg dye. aku cuma jadi tukang pilih ngan tukang tengok je. sebab duet tak da. lepas lama jugak kami pusing-pusing sambil buat-buat sweet depan orang ramai. sambil dua-dua dok kunyak choki-choki. sambil tu jugak kami ngupat orang-orang n kapel-kapel yang tiba-tiba lintas depan kami. kuat ngupat jugak ain ni sebenarnya.

dalam dok shopping tu. kehairanan dan kekhuatiran pon wujud. banyak jugak ain ni beli. muat ke tak tah raga moto kriss biru aku tu nanti.

banyaknye beli.
dalam pokol 8.3o lebeh tu. moto kriss aku yang super duper cool tu pon mula beraksi untuk bawak pasangan yang bajet sweet ni kan. ondaway pulang dari alamanda. kami berenti makan kat warong sekitar jalan nak pegi putrajaya tu. ain makan sikit pulak. nak ngutuk kang takut aku pon kena kutuk balik. so... makan je la sambil main kenyit-kenyit mata ngan awek meja sebelah. awek yang jaga casher tu pon boleh tahan kiut nya. hahaha...

abes ja makan aku bawak g singgah kedai runcit nak beli biskut sebab ngah sengkek. biskut tu pon ain yang blanje. hihi...

dah pkol 11 malam tu pulak dah selesai. aku terus hantar dye balik rumah sewa dye balik. tapi  sebelum pulang tu... sebagai pakwe yang kiut mesti la nak something dari awek dye kan. hihi... malunya aku. blushing ni tau. yela. sebagai pakwe yang baik lagi sopan aku nak la helmet yang awek aku pakai tu. sebab aku pon rembat helmet orang kan. ada yang pikiran kuning la tu.  dan sebelum pulang tu aku pon kata la.
selamat malam awak. tima kaseh untuk ruangan awak, masa awak dan duet awak. harap-harap minggu depan ada lagi la ye."
pastu ain awek aku yang prasan comel lagi busuk sebab seharian tak mandi tu pon kata.
saya pon harap-harap minggu depan saya dapat bagi awak ruangan saya, masa saya tapi duet awak."
dalam hati aku pon kata. 
ni ikhlas ke tak blanje aku ni. hihihi..."
aku pon dengan machonya teros beredar a.k.a blah dari situ. takot gak kena tangkap ngan jiran-jiran sebab ngendap anak dara orang. wah... macam tak kena ngena je kan. pastu aku balik la sampai ke kolej kesayangan aku bersama-sama moto Kriss biru aku yang cool serta berlampu malap ni. 

landing taim.
sampai je bilik. aku terus melabuhkan badan aku yang 120kg ni ke katil. perhatian ye. 120kg tu temasok daki-daki masa aku jalan. lega rasanya. tambah lak hari ni. dapat pakej istimewa. makan free, tengok wayang free, korek idong free kn. pastu selang beberapa minit tiba-tiba ada msg.
awak... awak ngantok tak lagi. saya lapar. temankan saya makan boleh...???
dalam hati aku pon tetanya-tanya. ni ain ke sape ni. rasa macam baru makan je. lalu. disebabkan aku pakwe yang baik dan sejati aku pon pegi la rumah dya nak g amek pegi makan. sampai je tros aku menyoal.
tadi kite bukan baru makan ke. ke saya makan ngan orang len. ni yang meremang bulu ketiak ni. hmmm... ain nak makan n dekat mana ni..??"
ain ngan buat-buat kiut pon jawab.
tadi tu ain makan sket je. sebab dah makan mcD banyak petang tadi. pastu tiba-tiba malam ni lapar lak. tapi ain lapar sket je. ikot awak la nak makan apa kat mana pon."
dengan lajunya bersama-sama moto kriss aku. aku bawak pegi seben eleben. beli megi cup 2 siap letak air panas n tak lupa choki-choki tercinta satu paket. n tros bawak pegi putrajaya. sampai sana megi memang dah cukop kembang dah. 

aku ngan ain makan megi kat putrajaya tu. sambil tengok tasik. walaupon aku tak tau sangat motip aku dok tepi tasik tu. aku layankan je la sebab tengok drama ke movie ke ape orang selalu bawak ke tempat macam tu malam-malam. tapi taim tu manis sangat. sebab waktu tu la suap mnyuap berlaku walaupon aku mula-mula kekok gak. tak da la sedap mana pon megi tu sebenarnya. tapi dah dok ngan awek kan. tos jadi sedap.

bukan megi kami
btol orang cakap. saat dan masa tu lebih manis dari apa yang dibawak. saat malam tu lebih manis dari megi yang aku beli tu.

habes je sume. sambil sembang-sembang mrepek aku tros aku hantar dye balik n aku balik skali. dalam hati punya la penat. tapi hepi sekali. pastu skali lagi. disaat aku meluruhkan badan. sampai je msg. aku dok ingat dye nak ajak makan lagi ke. ke nak ajak kentut sekali ke. rupa-rupanya. msg betulis.
tahukah awak. saya tak kesah saya jadi milik sape pon. tapi saya kesah kalau orang bernama zulhilmi ni jadi bukan milik saya.
aku tak bape paham sangat. tapi rasa sweet lak kadang-kadang.

tapi kan...

hahaha.....!!!

SUME KENA TIPU. AKU TIDO SEHARIAN KAT BILIK JE HARI TU.
AKU MANA ADA AWEK.
HAHAHAHAHAHA.....

36 comments:

  1. bongok gila. tau sangat hang mereka cerita. HAHAHA..

    ReplyDelete
  2. lah..hampeh tol ikut cerita nie dari part 1 tadi..tempoyak tol..haha

    ReplyDelete
  3. mmg dh agak dari awal lg pon.. yeah! tak tertipu.. (muka bangga) :P

    ReplyDelete
  4. DYLLI :
    hahaha...tpu2..mest ingat btol2..;p

    AIDA OMAR :
    hahahah....br due muke je..;p

    ASHIYA AEEN :
    hahah..tau sbb ape..;p

    MISS DYNDA :
    hahahaha..tpu2...haha

    ReplyDelete
  5. Lawak tol cite zul ni hahahaha .. aku tertipuuuu hihi :)

    ReplyDelete
  6. ASYIYA AEEN :
    sbb itu anda..hahaha

    MY LIFE JOURNEY :
    srius tu..hihihi

    AMALINANASHIHIN :
    ad gak yg xkena ke..ingatkan xde..haha

    ReplyDelete
  7. alaaaaaaaaaaa baru ingat nak ganti tempat ain.

    wakaka tak malu

    ReplyDelete
  8. rase mcm nak baling tempoyak sedozen kt muke hang.

    ReplyDelete
  9. SHAZLEENHAIRUDDINS
    knpkaj...??hahaha

    ReplyDelete
  10. la???

    tipu semua neh rekaan semata2...ahhhah

    esok xmau tipu2 lagik..ehhehe

    ReplyDelete
  11. FIQ :
    ad btolnye..hihi

    ILA HONEYBUNNY:
    tgok la camne nnt..;p

    ReplyDelete
  12. awak date tak ajak sy pun kan kan kan~

    ReplyDelete
  13. SOLY SOLICIOUS:
    erk....dah sy xdate ngan awk..camne nk ajk awk..hahahah

    ReplyDelete
  14. nasib baik tak pose hari neh
    kalo batal pose ko tuh

    haaa....

    ReplyDelete
  15. LEA ISNAW! :
    mn btal. tak korek idong pon...;p

    ReplyDelete
  16. hampeh ingatkan betul2 la tadi...hahahaha

    ReplyDelete
  17. hahaha..yeke tu..:P cecite cecite..

    ReplyDelete
  18. BIEAZ :
    sori yg jepun tu xtau nk taip camne. tp kn. mcm btol la tu..haha

    FIQ :
    dah cite dah ni..hahaha

    ReplyDelete
  19. tipu ker semua nie? cis..bace bersungguh2 dri awal....sbb gadis tue name ain..cewahh..


    okeylah ..tipu jer rupenye..:P

    ReplyDelete
  20. AIN NADZIRAH :
    harap2 la. ain nadzirah jugak.;p

    ReplyDelete
  21. ceyt(!) tempoyak basiiiiii ah.

    HAHA, ye kau menang sebab bjaye buat aku tertipu pu pu(!) menyesal tersinggah siniiiii! HAHA.

    ReplyDelete
  22. MS JENDOOLAH :
    jgn la nyesal. sy kn single lg..hahaha

    ReplyDelete
  23. aisehh... bru nk like. haha
    tp suweet sengal la cte kau ni. haha

    ReplyDelete
  24. der..wa penatscroll smpi bawah nih der...lu mmg nak mintak gerudi 9 nih der.

    ReplyDelete
  25. AUNTIE NENET :

    like la..haha...sweet ke..??
    hmm....auntie dah kawen..??hihi

    SARAH MOHD SALEH :

    hahah..thanks sbb rjin tb2..haha

    ReplyDelete
  26. ngeh2...saya dah tau dr mula punya cerita....pembuat cerita fake yang berhemah dr kamu...:D

    ReplyDelete
  27. elehelehelehhh :P

    agaknye kalau saya ada pakwe cenghitu boleh kering wallet...ha ha hampeshh! :D

    ReplyDelete
  28. loya buruk betul budak ni... tahan nafas aku baca punya panjang cite. last2. adoiiya zulhilmi.

    ReplyDelete
  29. NANA :
    dating kadang2 je..xpe..haha

    DA[Y]UN :

    adeh..knp g tahan nafas tu..ahahaha

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger