kesah dating di hari ahad dengan awek PART 1.

ZULHILMI TEMPOYAK | 25.7.11 | 16 Comments

Bismillahirahmanirahim..

bangun je pagi aku teros mandi. besa la dah nak dating ngan awek. dah pukol 8 masa bangun ni. kena Qada solat subuh dulu ni. mandi pagi ni agak sejuk jugak. gigi gosok guna jari pastu kumur pakai listerine dah la. wangi n segar je mulut. sahve jambang ngan misai pulak bagi nampak muda sket. then. masok jamban. buat...... hihi. dan teros mandi. sabun pon dah habes. naseb baik ada sabun yang aku rembat dekat hotel hari tu.


sejuknya mandi

sesusah selesai je mandi. tros aku besiap suma la. pakai baju yang semalam aku dah pakai. tapi dah peram ngan perfume la bagi senang awek aku nak tumpang letak kepala dekat bahu. deodarant wajib pakai ye. siap-siap dengan makan kismis yang tiba-tiba ada depan mata dan minuman diet yang seminggu sekali aku minum ikot mood.

perjalanan amek awek diteruskan dengan menggunakan moto Kriss biru laju, macho dan cool aku tu. pinjam helmet moto sebelah a.k.a curik sekejap dan terus men start kan enjin moto. rasa yakin terdambar di wajah. besa la nak date ngan awek. moto aku di bawak dengan penoh berhati-hati dan sopan. dalam perjalanan tu beli la kueh 5 ketul. mula-mula niat di hati nak makan share ngan awek. tapi masa atas moto tah macam mana boleh termakan habes. 

tahukah anda. awek aku tu nama dye NurAin Syuhada. aku panggil ain je. sedap gak nama dye sesedap kueh yang aku makan tadi.


choki-choki sapa tah
sebelum apa-apa. aku singgah la seben eleben. belikan choki-choki. ada sebabnya. sebenarnya janji dalam pukol 9 mcam tu nk gerak n breakfast sama tapi sebab aku ni sopan masa mandi, sopan pakai baju dan sopan masa bawak moto. dah pukol 10. tu pon tak sampai-sampai lagi. mau kena blasah aku ni. atas moto tu jangan cakap la. berapa kali awek aku kol. tapi satu pon aku tak jawab. besa la. kalau angkat kang alasan tak menjadi lak nak dating.

dalam 10.35 pagi tu sampai gak depan rumah.

 hai sayang...."- dalam hati je la aku sebut.

luarnya..

 Assalamualaikum....lame tunggu..?? tak sampai 2 jam lagi kan. hihi"

awek aku tayang dengan muka masam yang aku dah bajet dah akan jadi.

 saya mintak maap saya lambat. bukan saya saja-saja lambat. kalau saya awal kang saya tak dak topik nak sembang ngan awak. nah...ni choki-choki. makan la. ada satu je. sebab dalam poket saya ada singgit je. duet makan, minyak moto ngan wayang apa suma. awak kata awak nak support kan. hihi... lagipon choki-choki ni je yang saya ada untuk maniskan muka awak yang masam tu.. "

pastu dye masok dalam rumah. dalam hati aku dok ingat dye mrajuk n cancel dating. rupanya dya pegi potong choki-choki satu tadi tu bagi kat aku separuh. sweet gak awek aku ni rupanya. ingatkan kaki marah ngan kaki busuk ja awek aku ni. 

hmmm.. ain...awak dah makan..?? kalau awak nak breakfast bleh je saya bawak. tapi awak kena makan cepat la. tak boleh terhegeh-hegeh macam selalu tu. sebab tiket wayang kite pukol book pkol 12.45. nak masok tu pukol 12.30. sekarang dah pkol 11.15. alamanda tu sekejap je kalau saya bawak ferari yang bakal saya beli 20 tahon lagi. tapi saya bawak Kriss biru ni. lama jugak la masanya. "
ain pon kata dye tak makan pon takpe. janji saya pon tak makan same. padahal dye tak tahu yang aku dah makan kueh masa ondway datang. hihi...


pinjam alamanda
perjalanan diteruskan. g alamanda ngan moto kriss biru. ada penyeri sket la sebab ada ain. tak laju sangat. sebab banyak keta hujung minggu macam ni. then... sesampai je kat alamanda. tros aku lari ke kaunter. tiket book memang dah burn la sebab dah lewat dah. tgok cite Harry Potter part 2 ingatkan nk tengok 3D. tapi kesian lak kat ain. hihi... baik gak aku ni kan.

then. wayang pkol 1. cite harry potter. kesian lak aku kat ain ni. tak makan lagi. aku pulak malas nak pg cucok duet atm tu. so buat tak tau la. dok je la tgok dalam 2 jam tu. popcorn pon  tak bli. air pon tak bli. tengok je la. selang 20 minit tu. tiba-tiba kedengaran bunyi yang pelik. tapi bunyi tu macam familiar. aku pon scan la. rupenya bunyi tu datang dari perut ain. muka dye aku tak nampak. so dok gelak je la. dalam hati nak kat luar tak sampai hati pon ada. tapi tahan ja. sebab aku nak gelak masa tulis blog ni. hahahaha....


bukan perut ain
lupa sekejap. movie diteruskan tapi dah jadi habit aku. dalam 1 jam je tros telelap. so ending baru aku bangun. hihi... marah gak muka ain tu. rugi duet dye. selesai je wayang. tros aku bawak ain g kedai feberet aku kat alamanda. besa la. dah ain nak blanje kan. bawak la pg.....


bersambung.... ;p


16 comments:

  1. sweet tu mmg la sweet, tp pkwe pow duet awek?apekekes?huahuahua

    ReplyDelete
  2. ASHIYA AEEN :
    hihi....tau kn...;p

    MISS DYNDA :
    hahahaah....nnt bc la part 2 ye...;p

    DYllI :
    hg knai ka...haha

    MIZMARMALADE :
    bc the second part lak ye. ;p

    ReplyDelete
  3. ASYIYA AEEN:
    hepi nmpk..hahaha

    DYLLI:
    I...??hahahaha...spakah..haha

    ReplyDelete
  4. errkk...em..
    ahaa..nnti gtau lau dh ade smbungan..wakak..wakaka..
    well3...dtg sini..ushaa blogg ko..

    ReplyDelete
  5. so sweet... paling sweet choki2 tuh

    ReplyDelete
  6. hahaha...lawak la plak cite nie. tapi mc msweet pun ada.. lagi2 tang choki2 tu..

    ReplyDelete
  7. BABY :
    dah ad dah pon...hihihi

    KAK ASLINDA KUSAKABE :
    hahaha...nnt uat kat kak lak ek..hihi

    AIDA OMAR :
    ain tu mmg ngade nk uat sweet..haha

    ReplyDelete
  8. ASHIYE AEEN :
    yela...dye buat sume dlm ni jeles..hahaha

    ReplyDelete
  9. haha...

    dah baca part 2...so xbaca dah la part 1...hehehhe

    ReplyDelete
  10. ILA HONEYBUNNY :
    org kata part 1 lg mcm real..hihi

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger