kelebihan ada pencuri dan penyamun kat dunia.

ZULHILMI TEMPOYAK | 21.7.11 | 10 Comments

Bismillahirahmanirahim.

Tahukah anda. Sebenarnya banyak kelebihan kalau ada pencuri bersamaan dengan penyamun dekat dunia ni. bukan apa. bak kata pakar-pakar lebih baik berpikiran positif. jadi aku pon ada pemikiran positif aku sendiri. 
akulah tengkorak kiut
kelebihan pertama aku dapat tengok kan. sebenarnya dia menambahkan pendapatan warga Malaysia. haa... bagos kan penyamun ni. kebiasaannya kan. penyamun akan curi emas, duit-duit dari lebihan wang orang lain a.k.a simpanan orang utk taim-taim kecemasan. jadi, dari orang tu tak guna. baik penyamun tu amek. secara tak langsung jugak, dapat la dia membeli beli dan sekali lagi secara tak langsung, dapat la tambah income penjual-penjual kat negara. seterusnya akan meningkatkan KDNK negara. wah... ayat macam pakar ekonomi padahal kena repick paper 2 kali dah.

keduanya, penyamun ni ada laki ada pompan. laki hensem n pompan kiut ja biasanya taim kita tengok dalam paper a.k.a surat khabar. mana lah tau dengan adanya bertemu jodoh masa merompak laki perompak n pompan di rompak. fuh... boleh la mahal sket mas kawen sebab laki tu perompak. kan dah mampu mendirikan masjid dan seterusnya mengelak zina.

chak...!! tak terkejut ke..??

walaubagaimanapun dan selain itu, hihi...saja nak guna ayat sambungan macam blaja bahasa Malaysia taim SPM dulu. kelebihan ketiga sebenarnya aku dapat tengok kan. dengan adanya perompak ni mampu meluaskan bidang pekerjaan dekat malaysia. tengok la. sekarang ni security guard ada, cctv ada, peralatan nk pukul orang ada, gate berdawai ada, semua ini adalah hasil dari kerjasama perompak-perompak ni. kalau tak ada perompak masakan syarikat-syarikat dan pekerja-pekerja dari security guard, cctv, peralatan pukul orang dan gate berdawai tu nak laku jualannya.

anda dan anda pikir lah baik-baik. sebenarnya perompak ni baik sangat hatinya. kita tengok saja situasi macam bank dirompak dan rumah dirompak. akan berlaku orang saling tnya menanya. saling tegur bertanya apa yang berlaku dan sebagainya tentang tempat kejadian. dan seterusnya mengeratkan silaturahim sesama manusia.

rompak pon sopan tau

jadi. jutaan terima kaseh kepada perompak dan penyamun dan pencuri.

aku buat post ni sebab aku baru di samun ataupun dicuri ataupun dirompak. aku dicuri ataupun dirompak ataupun disamun perasaan jiwang oleh seorang awek yang aku tak kenal dan tak kenal dan tak kenal dan... ayat nak macam @#$% ja kan. hihi..

Sekian,

Zulhilmi tempoyak.


10 comments:

  1. RARA PINKMAFIA :
    x tahan apa..??hahah

    CHOKELY :
    curi choki2..hihi

    ReplyDelete
  2. ni pehal nk sokong2 pnyamun bagai ni? ke ade bersubahat ngn para pnyamun ni? whoopss.. hehe :P

    ReplyDelete
  3. MISS DYNDA :
    dl sy buat part time...;p

    ReplyDelete
  4. oh ptot la. bpe bnyk dpt untung? bole la tu blnje eskrem. huihuihui >.<

    ReplyDelete
  5. FAIZAL SYUKRI :
    xpon...curi kasut..hahaha

    MISS DYNDA :
    nk ke..??jom...little taiwan..hihi

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger