rindunya

ZULHILMI TEMPOYAK | 13.12.11 | 44 Comments
Bismillahirahmanirahim.

apa khabar semua. harap-harap sehat la ye.  saja la nk tunjuk caring sket. mana la tau kot-kot tahun depan dapat award ke. hihihi...

mesti ramai nak mencarut kat aku kan. sebab aku tak jawab lagi segmen meh mentempoyakkan zulhilmi tu. InsyaAllah aku akan jawab hari jumaat ni. kot. kot la ye. sebab tak pasti nak tulis tu. aku tak sebok pon. tapi malas. malas nak update pastu kena pilih gambar-gambar nostalgia aku taim kurus dulu. 
update kali ni pasal. rindunya saya dekat zaman sekolah.wah.. bunyi macam gedik pon ad gak kan. memang kena cari gambar nostalgia la kan. tapi harap maap. gambar kiut xdak. n tu la hakikatnya. apa yang saya maksudkan masa saya skolah rendah ye.

antara benda yang aku rindu la. hmmmm....
1.  nak amek hadiah mesti pakai lipstik. 
masa nak amek hadiah kan. mesti ada lipstik. bajet masok gambar tu bibir merah la kan. dah beso ni pakai je lipstik memang konpem la mak aku tak ngaku anak. 
2.  tak malu main benda pelik-pelik
dulu masa aku kecik. aku suka meniti ataupun bahasa skemanya mengimbangkan diri kat palang besi. disebabkan badan pon berat ala-ala berat ideal taim tu. jadi takde la kesah sangat. tapi sekarang ni. klu buat tu. jatuh tengah-tengah celah kangkang ni memang tak berzuriat la aku.
3.  perangai mencarut yang suci
dulu kalau mencarut pon. bodo n gila ja bunyi yang teruk. tapi dah beso ni. F la cibai la. kemaluan ni la. kemaluan tu la. kotor dah otak aku yang dulunya suci ni.
4.  tak segan nak mencuba
dulu selalu main kat lombong n sungai belakang rumah. sampai berenang-renang la cari ikan. biawak ada ke buaya ada ke memang tak penah kesah. bila beso ni rasa pelik lak. camna la aku bleh berenang kat air sungai yang hitam tah ada apa tah dalam tu.

5.  tak gatai pegang tangan pompan 
dulu pegang je rasa tak bersalah. sebab perasaan pon xdak sangat. pompan yang dipegang pon kata. ala. budak-budak. tp sekarang klu pegang. memang penampor la makannya.
6.  ikot cakap parent
kecik dulu. mak suruh kemas rumah. kemas. suruh g kedai. pegi. suruh siram pokok. siram. tapi sekarang. ayat yang konpem kluar. "sat laaaa....." hingga la 5 ke 6 jam kemudian baru teringat yang "sat laaaa....." tu.
aku la lelaki macho kat tengah n bawah ni.
banyak tu je la. aku malas nak sedeh-sedeh ingat kenangan dulu. kena rotan la apa la. aku yakin. mesti zaman dulu korang semua pon macam aku. mesti cakap macam ni.
bila la nak habes blaja ni. dah keje kan best.
pastu sekarang korang mesti cakap macam ni.
rindunya zaman sekolah dulu... ;')
anda semua mesti ad benda yang rindu jugak kan. dah-dah la nages teringat nostalgia tu. buruk sangat eh muka yang memang buruk tu.

rindunya yang ikhlas

zulhilmi tempoyak

kisah Manchester United tersingkir di Champions League

ZULHILMI TEMPOYAK | 8.12.11 | 35 Comments
Bismillahirahmanirahim.




apo nak di kato.

padan muko.

welcome tu europo
jangan marah yo.



thanks Manchester United sebab bagi idea untuk update blog. 




4 MU fans. aku tumpang simpati. hahahahaha...






nukilan sedih la sangat


zulhilmi tempoyak



Al-Fatihah

ZULHILMI TEMPOYAK | 3.12.11 | 29 Comments
Bismillahirahmanirahim.


Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati. Kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cobaan (yang sebenar-benarnya). Dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalika.  (Surah Al Anbiyaa : Ayat 35)

Allahyarham Rara Zikry. Sebelum itu, Saya ingin curi masa anda 3 minit untuk sedekah Al-Fatihah kepada Allahyarham Rara Zikry dan juga kepada saudara-saudara seIslam kita yang telah kembali bertemu Allah. Semoga Allahyarham ditempatkan bersama orang yang beriman.







sila baca semula blog ni selepas 3 minit ye. :)







Zarith Nadhira Binti Mohamad Zikri (Rara Zikry) mungkin ada yang mengenali dan ada yang tidak. dan mungkin ramai yang tertanya-tanya sekarang ini siapa? bagaimana? dimana? adakah? apakah? bilakah? biar video ini menterjemahkan segalanya.



Wahai kiranya kematian itulah yang menyelesaikan segala sesuatu. (Surah Al Haaqqah ayat 27)
Apa yang ingin saya ingin dikongsi disini ialah inilah yang dikatakan Allah dalam surah Yassin ayat 82.
sesungguhnya keadaan-Nya apabila Dia mengkehendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya "Jadilah! maka terjadilah ia".
Semoga keluarga Allahyarham tabah dan sentiasa mendoakan. Sesungguhkan Allah lebih menyayangi Allahyarham. yang penting doakan dan sentiasa sedekah Al-Fatihah untuk Allahyarham. :')




Sumber Kajian :










btw. maaplah saya tak reti nak buang lagu ni macam mana. mungkin mengganggu mood. sebab kawan saya yang tolongkan buatkan blog ni. hihihi... somebody pls help...

perkongsian ikhlas.

zulhilmitempoyak

Bukan salah Aku

ZULHILMI TEMPOYAK | 26.11.11 | 44 Comments
Bismillahirahmanirahim.

saja tunjuk muka dulu
rindu..?? ni atas ni. hadiah dari aku. kalau nak save gambar aku pon takpa. tak kesah. rasanya gambar aku ni. paling kurang pon bleh buat halau lipas ni. hahahaha....

mula-mula sekali. aku ngan rasa bangga beserta hidong kembang kempis ni memohon maap kepada rakan-rakan blogger, follower-follower, tukang like, tukang komen, tukang puji, tukang maki dan seterusnya tidak lupa awek-awek yang disayangi sekalian. mohon maap sebab tak update blog. diharapkan jangan la marah aku. tapi kalau nak tumbuk aku. sila la.... aku rela wajah aku yang comel ni di tumbuk dan di cubit oleh korang. :D
wuaaaa....
bukan salah aku tak nak update blog. ni suma salah sangka. yela. dah bukan salah aku salah sangka la kan. haaa.... paham tak. aku pon tak paham. kompen-kompen la korang pon tak paham. tapi sebenarnya aku tengah cari tempat untuk praktikal ni. bidang aku bisnes finance. kalau sapa-sapa parent yang jadi bos atau penah praktikal bidang ni gtau la na. susah jugak nak cari. ingatkan senang ja.

ad PM kita
tapi ritu ada pegi BN Youth Job Fair. untuk cari tempat intern la. InsyaAllah harap-harap ada la dapat at least satu kan. takde la pening kepala sangat.inilah keadaan kat sana. padat. sampai aku rasa ada orang amek kesempatan sentuh-sentuh tubuh aku ni. :p

ramai macam ni la cari keja.
tapi aku meluat tengok ada sorang artis laki yang datang. jemputan aku rasa. buat sebok macam orang nak sangat kat dia. padahal orang lagi sebok cari keja kat sana.

mahu maki atau puji kecomelan aku tak..?? do tweet me ye. @hilmitempoyak. 
saya jugak mohon maap sebab tak jawab soalan untuk segmen meh menTEMPOYAKkan Zulhilmi tu. mintak maap sangat. tapi janji saya. saya akan jawab. InsyaAllah.


di sini. saya zulhilmi yang kiut. wah... bunyi macam skema lak. mengucapkan selamat tahun baru Hijrah. diharapkan Hijrah kita bukan sekadar ucapan. tp hijrah kita ke arah kebaikan. 

nukilan hensem

Zulhilmi tempoyak

update

ZULHILMI TEMPOYAK | 16.11.11 | 27 Comments

Bismillahirahmanirahim...





dah update blog.

;p


sebok cari tempat nak LI. wuaaa....






Soalan Satu Umie Artoqiemie Jawapan Satu Zulhilmi

ZULHILMI TEMPOYAK | 11.10.11 | 36 Comments
Bismillahirahmanirahim

Baiklah. ini adalah soalan dan jawapan untuk segmen meh menTEMPOYAKkan Zulhilmi. kalau sapa yang berminat sila post kat komen kat entry tu je ye.

Soalan yang mendebarkan dari cik puan beso  Umie Artoqiemie.
Nyamukkkkk!!! aku tanya kat kotak komen bulih..

brapa size buah pinggang?haha..
Pertama sekali aku tak paham. nyamuk tu soalan untuk aku ke. cacian ke,  atau pujian untuk aku. nyamuk kan kecik. kalau tulis gajah ke logik la jugak nak puji aku. nak kata kat komen aku ni memang la boleh. memang soh tulis kat komen pon. hihi...
tukang tanya soalan
BTW.   Umie Artoqiemie seorang awek yang kiut tapi tetap tak bleh menyaingi ke KIUT tan aku ni. kalau korang tengok kat profile blogger inilah kata-kata awek ni. cuwit jugak dia kadang-kadang. alahai blushing lettuwww...
Aku tak perlu bias Siti Nurhaliza untuk jadi ohsem, untuk ohsem,aku perlukan kreativiti yang luar dari otak manusia biasa supaya tak terasa biasa. yaw~ 
mengikut kajian saya. beliau mula ad post entry pada 6 julai 2010. tapi baca-baca macam bukan post pertama je. membunuh mencari idea tu.

blog beliau banyak gak cite pasal kehidupan beliau. memang la dah blog beliau tak kan nak cerita pasal aku pulak kan. tapi harap-harap la satu hari nanti dya buat post pasal aku kan. hihihi.. jangan lupa singgah ke blog beliau. http://u-mie.blogspot.com/

baiklah. jawapan aku senang. pertama. saiz buah pinggang aku sebesar penumbuk rasanya. kedua saiz buah pinggang nyamuk sememang sebesar penumbuk nyamuk tu rasanya. ketiga. saiz buah pinggang gajah sememangnya sebesar penumbuk gajah rasanya. 

bleh pakai tak jawapan ni...?? hihi


jawapan ikhlas.


zulhilmi tempoyak

hari selasa baru saya akan jawab soalan pertama.

ZULHILMI TEMPOYAK | 8.10.11 | 25 Comments
Bismillahirahmanirahim.

amacam tajuk aku. dah macam pengunguman apa dah. sekali tengok macam menunjukkan fakta kan. tajuk pon tulis beso-beso. maaf lah. agak sebok sket. dan penyakit malas turun melanda. hihi... mintak maap banyak-banyak sebab tak hap date blog ni. ramai dah sent msg sambil menghemburkan pujian dan cacian tentang isu tak hap date blog. 
hal ini sememangnya mencabar ke kiutan aku.
InsyaAllah. selasa ni aku akan cuba menjawab soalan pertama untuk segmen meh menTEMPOYAKkan zulhilmi. al maklumlah aku kan suka buat-buat sebok. hihi. dan sememangnya pemalas.
untunglah sapa dapat aku.
ok. sekarang aku nak cerita guna gambar ja. hayati la ye sepanjang aku tak dak aku buat apa. junior achievement Business ethic presented by AMCHAM MALAYSIA and in collaboration with ExxonMobil.

yang paling tembam tu aku rupanya.

nak lompat tapi berat

macam blur ja gambar

menggigil nak conduct pon.
tah la nak tulis apa
tolong jangan tengok lemak
tembam nya aku. geram dol.
rasanya korang tau aku yang mana
ehem... nak ngorat.
ni la champion nya.
amacam. 1st place tu. tapi satu team la.
ni la aktiviti minggu lepas. jangan la awek-awek serta bro-bro sekalian  marah ye. apapon thanks to AMCHAM dan ExxonMobil sebab bagi aku jadi peserta. untung oo0o. sebab 3 universiti ja. UKM, UM n UiTM. lepas tu setiap universiti hanya 30 pelajar je.
i`m one of it.
kat situ kami banyak belajar tentang ethic dalam dunia bisnes. menggigil aku kalau nak present apa. sebab tu aku tak present. n tak banyak idea sangat sebab it is been conducted using fully english. haa.. tengok. pelat UK aku dah kluar dah.

Alhamdulillah. my team won 1st place dalam presenting idea tentang new business dalam baju. we have cant with brilliant ideas dan komitmen as a famili. fuh. pertama kali aku datang program yang rasa betol-betol macam group of famili. Group table 3.
rasanya suara aku paling kuat taim menang ja. taim soal jawab. senyap. hihi
korang tengok 3 gambar terakhir tu. ala. yang gambar awek tu. rasanya aku ada harapan tak nak ngorat. adeh. rasa malu-malu kucing lak nak tulis.
kalau korang ada tips bagi la. teringin gak nak ngorat.
selasa ni aku hap date segmen ye. sori sangat ye guys.


karangan tak berada nak best dari

zulhilmi tempoyak

meh menTEMPOYAKkan zulhilmi

ZULHILMI TEMPOYAK | 26.9.11 | 54 Comments

Bismillahirahmairahim.

seminggu ni aku keje tido je. makin kuat tido rasanya. badan pon makin naek. patut la ramai awek lari. nak senaman malas. nak joging pon malas. sampai nak kentut kat blog kawan-kawan ni pon kadang-kadang malas. nak tau tak orang kata ni penyakit apa. ni la namanya penyakit malas. dari seorang pemalas. fuhhh...korang yang baca pon mesti dah malas kan. sebab asyik dengar n baca ayat malas je. memang konpem malas la macam pemalas ni.

sebab aku malas. dan malas nak pikir nak cari idea untuk update blog. aku nak mohon jasa baek korang. tanya aku. haa. jadi aku buat banner ni. 
tak payah kutuk. aku tau memang tak cantik pon banner ni. hahaha...
Dua saat je aku buat banner ni.
baek la. untuk post ni. ataupun orang selalu panggil segmen la. untuk segmen ini korang boleh tanya apa pon. ataupun korang bleh request untuk aku buat vblog selain blog ni la. kalau korang just komen tanpa soalan. maybe aku cuma boleh buat post pasal blog korang la. aku kutuk ke aku puji ke. tengok jugak la. mulut aku lezer la jugak. hihihi...

dalam ni. korang boleh komen macam ni. contoh ye :
zulhilmi yang kiut. tolong buat tutorial pasal shawl bleh..?? love u. 
hahaha....walaupon konpem-konpem tak kan ada orang tulis love u kat aku. korang jugak boleh tanya pasal latar belakang aku, kehenseman aku, kecomelan aku, sejarah aku, sekolah-sekolah aku, mak-mak metua aku, awek-awek aku, politic opinion, perbincangan agama. InsyaAllah aku akan ceritakan yang benar la. hihihi...

korang jugak mungkin tiba-tiba nak tengok aku buat vblog kan. boleh je. tapi make sure bagi tajuk la. sebab aku ni pelakon. korang director. hihi..

blog ni mungkin akan di update mengikut permintaan la. kalau yang susah-susah punya task memang lambat sket la updatenya. 

pendek kata. komen je apa yang korang nak tengok zulhilmi tempoyak buat. dengan beraninya saya menyahut cabaran ini.
pls do like this page for my future photography
perhatian ye. semua soalan boleh ditanya kecuali : apakah berat badan zulhilmi. sebab menaikkan diri dan badan atas penimbang adalah bencana.

Sekian.

opsss....btw hanya permintaan dalam post ni ja akan dilayan ye. sebab senang sket nak tengok. hihihi...

malas tulis dari

zulhilmi tempoyak

mahu mempergunakan khidmat kami

ZULHILMI TEMPOYAK | 21.9.11 | 35 Comments


Bismillahirahmanirahim.

nak buat new post pon rasa segan ni. ni semua sebab korang dok puji aku kiut la ni. sekarang ni pon masih blushing. makin gebu je pipi ni rasa. erkkk... jangan riso ye wahai awek-awek ku fatin lyana, fasha sanda, cik gempal, cik pelam, cik pink sekalian. "baby" janji ni tak curang.

sebelum tu terima kaseh kepada blogger yang komen ek. kalau nak borang untuk meminang aku tu gitau la. nanti aku emelkan. hihihi... n InsyaAllah kalau tak sebok memang aku wajibkan diri aku melepaskan kentut kat blog korang.
penat aku peram kentut tu tau.
terima kaseh jugak kepada pakar-pakar kentut yang tak puas hati sebab aku kentut kat blog dorang. n follower yang baek hati sebab sudi follow blog yang hanya ada seorang lelaki yang kiut ni je.
kitew sukew taw
kali ni update nak biar gambar bercerita. wah... gambar aku ni memang mulut macam makcik peah sket. saja la nak promote bisnes sket. kami jugak menerima permintaan kahwin. sampaikan diri kami kawen nanti pon kami akan amek untuk kami sendiri. macam bongkak je ayat kan.














kredit jugak untuk dua orang fotoshooter kami murtada dan dinifitri. n kepada awek-awek yang minat ataupon jejaka yang minat. tak kira la apa event pon. bleh kontek directly kepada saya ye. kot la ada majlis kawen 1 lagi ke, majlis bufday ke walaupon dah tua bangka ni, kenduri khatan ke. tapi tetap menerima. tapi harga lain sket la. hihihi...


tengok balik gambar ni macam tinggi je ble masok blog ni. aku tak reti nak edit html tu macam mana. huhu


ikhlas dari hati seronok

zulhilmi tempoyak.

aku pon nak balik U jugak

ZULHILMI TEMPOYAK | 16.9.11 | 75 Comments

Bismillahirahmahirahim.

seminggu jugak aku tak hap det blog aku ni. bau macam-macam dah blog ni. kentut orang-orang yang tak puas hati kat aku sebab aku kentut kat blog dorang. tapi aku rasa la kan ramai lagi yang tak puas hati sebab aku kiut dari dorang. 
bapak prasan gila. 
hari ahad lepas. aku masok balik hostel. nak jadi pelajar balik. rasa di hati memang la malas. besa la nak meninggalkan awek-awek sape tak rasa sayu-sayu je nak masok balik kan. hmmmm... di sini baby a.k.a zulhilmi yang kiut. nak mintak maap ye fatin lyana, fasha sanda, nurain syuhada, mira, cik gempal, cik epal, cik pelam, cik busuk, n many more aweks ku. baby terpaksa menyambung pengajian ni. pergh.... lepas ni memang orang jumpak aku bagi kaki ja kan.
lepas chek-in hostel ngan loading barang yang aku bawak satu helicopter tu. aku pon teros la berlalu nak puaskan hati aku. pegi jumpak member-member yang baru sampai. p peluk cium bagai. bau masam pon terpaksa la tahan je. kang tego kang aku kena bahan balik. padahal aku pon bau masam kan.
ni sebab tak kemas lagi ye.
bilik aku tu. aku biar kan tak kemas. sebab barang dalam stor tak amek lagi. kalau amek kang kena kemas. jadi buat keja dua kali lak kan.
blom kemas macam ni la.
petang tu sket dalam pkol 4 kot. aku ngan kawan aku p la bershopping. niat aku mula nak p mydin. member aku tu namanya murtada n firdaus. sapa nak kenal aku dah link kan nama dengan fb dorang. okey. teroskan cerita.tapi sampai depan pondok pak guard je jadi konpius nk pegi tesco ka mydin. aku kata mydin mula-mula. tapi terpikir macam tesco banyak pilihan lak. tros ajak member aku si tada a.k.a drebar aku tu p tesco. dya ingat2 lupa jalan. tapi aku tak tau jalan n buat-buat tau jalan. 


last-last tah macam mana tah termasok highway pastu silap jalan. aku la buat-buat tau jalan. kata tesco tepi highway bangi ni. disebabkan tu tros kami tukar haluan ke mydin. dalam hati murtada tu aku tau. mesti dok mencarut-carut kat aku. aku buat-buat muka pro ja. 


sampai ja kat mydin kajang. tros pusing-pusing tengok apa yang patut. tengok barang kejap macam mahal. kejap macam murah. aku pon bli pewangi bilik je. n cari cadar. tapi xda yang bekenan di hati lak.  mmber aku ad la bli sket. 


disebabkan misi mencari cadar tak jumpak lagi.


next kami p giant lak. sebab aku ngan tada tak jumpak cadar lagi. daus nak bli bantal. sama macam aku jugak. pusing punya pusing. jumpak la cadar ngan bantal. 


niat utama nak beli cadar ngan bantal. ni la hasilnya. malu aku kalau orang masok bilik aku. muka gangster tapi katil. hmmm... korang tengok la sendiri. 
ni suma sebab plastik cadar tu letak gambar len.
macam ni la kat plastik tu
mohon untuk tidak share ye. rahsia blogger-blogger ja ni.
ni la hasil tilam aku. wuaaa...
tapi kan. awat aku rasa macam entry aku kali ni tak best ek. 




cerita kurang best dari


Zulhilmi tempoyak

sedap beromen nye pon

ZULHILMI TEMPOYAK | 9.9.11 | 66 Comments

Bismillahirahmanirahim.

tahukah anda. harap-harap xde la orang nak mengamok kat aku sebab tajok ni 18 sx lg ye. tapi jangan riso. aku dah tapis-tapis dah. tima kaseh kepada semua yang dah komen post lepas. tima kaseh sangat. 
tak mungkin gambar aku.
saya zulhilmi yg kiut serta awek-awek sy iaitu fatin lyana, nurain syuhada, cik sengkuang, cik epal, pasha sanda, norul danish, liyana jasmi, adura, pergh... tiba-tiba rasa ramai ni.  mengucapkan terima kaseh sbb anda masih besama blog ni. <3  opss... tercurang sudah.


aku tak pandai lukis. jadi baca ni jadi la ye.

sebelum seronok.

laki gelojoh berkata
ala. u. pelisss. sekali ni je i mintak dari u. lepas ni i tak mintak ape dah. pelisss.
gadis ala-ala ayu pon kata
ok. tapi. jangan ganas sangat. sakit. n pastikan safety first  tu u pakai.


semasa seronok

laki gelojoh berkata
sayang. u taknak try lagi ke tengok kesetiaan i. kekuatan sebenar i.
gadis yang ala-ala ayu berkata.
i dah lama tunggu u ajak i sayang. tp ingat. tak mo tembak dalam tau. love u baby


selepas seronok

laki gelojoh yang dah kendur berkata
weh. aku rasa bukan aku la bapak anak dalam perot ko tu. ingat aku tak tau ko pon bukan romen ngan aku sorang.
gadis yang ala-ala ayu sambil muka macam doremon berkata
ehh. dulu. masa u ramas. u gigit. u picit. u tusuk. u cakap u nak jaga i sampai i bekedut. skrg u nk baby ni bleh becakap baru u nak ngaku.
gambar pa ni ye. macam menarik je.
macam tu la dunia kita kan. yang baek hati tu ramai. smpai badan dorang pon sanggup bagi. bagi kat aku pon aku nak.  ehem... cuba la badan tu g buat bisnes ke. yela bisnes tanam-tanam kan ad pengunaan badan gak. hihih.. yellow btol.


sekarang dah kembung perot baru la nk tweet cari dokter. baru la nak wall to wall kat facebook tnya camna nk gugurkan janin.baru la kau nak YM pakar-pakar motivasi. baru la ko nak skype dengan operawifree tu.

kenapalah awek-awek yang cantik n ala-ala ayu ni pilih laki macam tu. aku a.k.a zulhilmi yang kiut ni tak nak lak dorang pilih jadikan pakwe ke suami ke. at least jadikan pembantu rumah pon jadi la.

ingat aku jeles sebab tak dapat ka. erk...rasa nya jeles sket je kot. seket je ye. ala. bukan apa barang aku untuk bini aku ye. erk... jangan berpikiran kuning. maksud aku barang peribadi macam keta ke. rumah ke. camtu la.
apa pon korang pikir la sendiri maksudnya ye. dah besa panjang semua nya.
sekarang ni aku dok pikir nak siapkan borang kot-kot esok ad blogger yang request nak jadi awek n tros bini aku. hahahaha....



tomahan ikhlas

zulhilmi tempoyak.



raya cuti jadi tak da post

ZULHILMI TEMPOYAK | 6.9.11 | 76 Comments

Bismillahirahmanirahim.


Raya oh raya

Bangun-bangun pagi je rini. Teros update blog. Yela. fasha sanda, liyana jasmi, lisa surihana, fatin liyana, aminah, rapeah, adira, cik epal, cik pelam, cik masam, cik kembang, ramai la aweks. Semua msg aku marah-marah. Semua rindu nak dengar aku menipu. Ni yang malas ni kalau dah kiut sangat aku ni.

Sebenarnya aku saja tak nak update. Sebab nak bagi bakal mak-mak metua aku rindu nak tengok aku berbaju melayu dan bersinglet raya. Walaupun padahalnye dan sebenarnya aku punya bb ni masalah kalau bukak blog. Hanya bleh bukak taim malam. Ni ngadu kat korang la ni. !@#$%^ punya bb.
raya hari pertama kat kg ayah
Alhamdulillah kan. Kita semua dah selesai puasa sebulan. Dah selesai solat sunat Aidilfitri. Dah selesai bermaaf-maafan. So. Tak reti-reti ke nak mintak maap kat aku ni. Pada yang dah keje. Jangan lupa bagi emel. Nanti aku emelkan no bank aku untuk duet raya taun ni.

raya kedua kat kampung mak
Kehadapan semua pembaca blog zulhilmi tempoyak ini. Saya Mohamad Zulhilmi yang kiut memohon maap jika ada salah dan silap sepanjang komen saya atau sepanjang post-post saya di blog ini. Walaupun tak da la banyak mana post tu.

Rasa macam aku tak da buat salah je. Hihi....

Terima kaseh gak kepada dua rakan blog iaitu dhiera dan cik shaz sebab sudi mengorat zulhilmi yang kiut ni dengan menghantar kad raya. Thanks a lot.

sekarang aku ngah memikirkan camna nk kuruskan badan lak lepasa tanda rasa besalahnya menaek kan berat badan empat kilo sepanjang raya ni.


haaa.. kepada awek-awek. ni parent metua korang ada mengucapkan 

"selamat hari hari di hari raya. jemput la datang pinang ke rumah."


Ikhlas sayang dari zulhilmi yang sememangnya kiut

perlu fikir. kita. agama. cinta. Islam

ZULHILMI TEMPOYAK | 27.8.11 | 10 Comments

Bismillahirahmanirahim.

bangun je pagi tros aku tengok blog. tgok blog aku la. dengan harapan ada orang puji kecomelan aku. dan bedasarkan post yang lepas. bila aku letak gambar aku taim kecik tu. korang puji comel kan. sekarang ni aku letak gambar aku masa dah besar lak. dengan harapan ada la orang nak puji aku hensem pulak ke kan. ke kan. hahahahahaha...
cepat la puji. hahahaaha
baek la post kali ni. berdasarkan gaya aku post tu. memang maut. sebab aku taip post baru ni dengan keadaan goyang gerudi inul maut punya. haaaa... bayang sendiri la mamat hensem tembam ni goyang. 
post kali ni agak srius. tapi sengeh kena tetap ada.
baeklah dan akan tetapi sebenarnya hari ni aku nak kongsi. kongsi apa yang aku rasa perlu walaupun diri aku ni sebenarnya serba hina. perangai tak berapa baek tapi Alhamdulillah. hensem. sebab anugerah Nya. hihi...

kawan-kawan, kakak-kakak, abang-abang dan awek-awek yang dikasehi sekalian. cuba tengok IC anda. bagi warganegara Malaysia la. kalau bukan warganegara boleh tengok pasport ka pasword ka. apa agama tertera kat situ..?? ce tengok. ce tengok. haa. kalau yang tulis Islam tu. Alhamdulillah. dan bagi yang tak bertulis Islam tu tak apa. InsyaAllah. ada jalannya.


boleh jugak tonton video ni. cerita seorang Ulamak di US yang telah convert to Islam.



pernah tak kita tanya diri kita..??beruntungnya kita sebab telah dipilih oleh Allah S.W.T untuk lahir-lahir dan teros ada agama yang benar. iaitu Islam. tapi kawan-kawan yang tidak seagama dengan kita. apa reaksi kita..?? tak ada ke jalan nak bantu mereka ni..?? dah adakah watak kita sudah cukop nak mengajak rakan-rakan yang tidak seagama dengan kita ini untuk  memeluk Islam..??


kadang-kadang kita hairan jugak kan. di Malaysia orang lebih berbangga dengan bangsa berbanding agama. kalau tak percaya. tanya la orang yang muka macam kacuk-kacuk sket dekat shopping complex tu. tanya ko orang apa. konpem dya akan kata Melayu berbanding dia kata dia Muslim. sebab kekadang saya pon macam tu walaupun saya kiut. hihi...
sebenarnya, saya nak mengajak rakan-rakan sekalian. sedar. bahawa jangan kita bangga dengan ada tulis Islam di IC kita. tapi kita lupa tentang solat 5 waktu, lupa tentang puasa bulan Ramadhan, lupa tentang zakat, lupa tentang Al-quran, malah ada yang tak tahu baca tulisan jawi dan tak tahu mengucap. masalah besar tu. 
marilah kita sama-sama berubah kalau kita terdiri dari golongan tak tahu ni.
Kepada rakan-rakan bukan Islam yang ada membaca post ni. saya bukanlah orang yang pakar. tapi sinar Islam sentiasa ada untuk yang dicari.
Sabda Nabi SAW: “Sesiapa yang mengerjakan solat Isyak dan Subuh pada malam lailatulqadar, maka sesungguhnya dia sudah mencapai lailatul qadar dengan sempurna.” (Al-Hadis).
sebenarnya. terdetik nak tulis ni disebabkan kes serbuan gereja haritu dan post tentang seorang yang memeluk Islam dari sahabat fb saya saudara Khir Ariffin.


sekian,


zulhilmi tempoyak.

semua itu kenangan kita

ZULHILMI TEMPOYAK | 20.8.11 | 58 Comments

Bismillahirahmanirahim.

lama dah tak update blog. saja tak nak update. malas nak update. besa la dah putus cinta jadi macam ni la. hihihi...

macam mana ngan ibadah anda-anda Ramadhan ni..?? ok ke ko. ingat ye kawan-kawan dan awek-awek sekalian. blom pasti kita dapat bertemu Ramadhan tahon depan. jadi kejarlah peluang ini. saya pesan kat anda-anda dan diri saya sendiri. wah... rasa dah macam motivator kelas F dah.
gua gangster dulu
sambil kita duduk ni. ingat tak dl..?? ala masa kecik-kecik dulu. taim kita mula-mula start posa. orang kata. taim-taim belom tumbuh bulu lagi. hahaha... banyak cabaran kan. aku start posa taim umor 7 tahon kot. rasanya la. kalau aku tulis kat sini kata aku posa penoh. konpem sangat la aku ni penipu beso kan. 

sambil dok ni. aku sebenarnya tesengeh. yela teringat skil-skil posa taim kecik-kecik dulu. skil ni aku yakin sangat ramai yang buat tapi mest lagi kretif kan.
skil pertama taim aku kecik dulu. main nyorok-nyorok.

ingat senang ke nak main nyorok-nyorok. ramai yang nyorok tempat susah-susah. aku nyorok kat dalam toilet pastu kepala tutop dengan baldi. sambil paip getah tu aku sambungkan ke pili. terbukak la air dan terus mengalirkan melalui mulut dan kenyang rasanya walaupun hanya air paip besi tetap rasa macam pepsi. haaa... tu pon bengap gak orang yang cari aku sampai tak jumpak. hahahaha...
skil kedua aku nak bukak posa. simpan kropok, coklat, air mineral dalam almari. 

yang skil paling best skali. kadang-kadang. kalau sahur tu makan ayam goreng. ayam goreng tu la aku sorok dalam almari. pastu masa tengahari je mula la nak buat-buat rajin untuk buat homework. mak jerit tnya buat apa dalam bilik sambil kunci. dengan selamba dan tiba-tiba rajinnya aku jawab aku buat homework. padahal esok kena tibai dengan cekgu sebab tak siap homework. wuaaa....
ketua kelas la sangat
skil ketiga yang ingat lagi la. rajin kemas dapur.

yela. dulu mak ngan ayah keja. kena la kemas rumah. tapi nak makan secara terang-terangan tak boleh lak. sebab kak ngan adek aku ni jenis kuat ngadu. padahal dorang pon 2 x 2 jugak. rajin kemas tu hilang la lauk-lauk yang sememangnya tak sedap pon jadi sedap.
skil keempat aku. buat-buat sakit. 


skil ni selalu aku kantoi. sebab muka jujur ikhlas aku ni tak pandai sangat nak buat saket. lagipon kang jadi saket btol. mau tak beraya aku taim tu. hihi...
skil kelima ni kalau dah tak tahu hukum. terkorek idong.

besa la. dulu kecik-kecik. korek-korek idong pastu makan. rasa macam choki-choki tu. puas korek. pastu baru teringat. eh-eh batal posa ni. tros gitau mak yang aku terbatal posa. jadi dah alang-alang batal tu. nak membatalkan secara sah la tros kan.
sekarang serabut lak
ni antara skil dulu la. sekarang ni tak pasti la pulak skil apa yang aku guna. erk... tapi sekarang aku posa penoh ye.

tapi ingatlah semua tu kenangan kita kot dan mungkin anda-anda pon ada kenangan jugak kan.


Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger